Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dubrovačka policija

Slučaj Britt Lapthorn i dalje otvoren

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Zlatko Sokolar, osvrčući se na medijske napise o emisiji australske televizije postaje Channel 7 u vezi s nestankom i smrću australske turistkinje Britt Lapthorne sredinom prošlog rujna u Dubrovniku, izjavio je kako je za policiju taj slučaj i dalje otvoren.

'U svezi s napisima u raznim medijima koji se odnose na prikazivanje emisije o pokojnoj Britt Lapthorne na australskoj televiziji ovim putem želimo izvjestiti javnost da je, kao što smo se već višekratno očitovali, za nas je slučaj smrti Britt Lapthorne i dalje otvoren', navodi se, uz ostalo, u priopćenju. Ističe se kako se suradnja s Interpolom kao i bilateralna suradnja s policijama pojedinih država i dalje nastavlja.

Pročitajte i ovo Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola" Stjepan i Katarina Đerek Ratac Užas na magistrali: U sudaru poginuli brat (21) i sestra maturantica, sugrađani se opraštaju - "Ovo je da srce pukne od tuge"

'Dosad smo provjeravali baš svaku dobivenu obavijest ili informaciju u cilju razrješenja svih okolnosti smrti Britt Lapthorne te ćemo i dalje nastaviti s našim radom. Tek nakon detaljne raščlambe emisije Channel 7 i eventualno novih saznanja, moći će se više reći', navodi u priopćenju načelnik PU dubrovačko-neretvanske Zlatko Sokolar. 

>> Ima li ovaj muškarac veze sa smrću Britt Lapthorne?

>> 'Britt Lapthorne ubila banda'

21-godišnja australska državljanka Britt Lapthorne nestala je 18. rujna 2008. u Dubrovniku, u još uvijek nerazjašnjenim okolnostima, a posljednji put je viđena u noćnim satima ispred jednog dubrovačkog disco-kluba kako odlazi u društvu dvojice muškaraca i pet djevojaka. Njezino tijelo pronađeno je nakon 20-tak dana potrage, 6. listopada u moru između Danča i Boninova, u dubrovačkoj uvali. 

Dugo najavljivani dokumentarac ni u Dubrovniku nije dočekan s odobravanjem. Australcima zamjeraju senzacionalizam, kao i tvrdnje da je Dubrovnik opasan grad. Neki, poput vlasnika kluba Fuego gdje je Britt Lapthorne posljednji put viđena, smatraju kako je film napravljen prema željama roditelja nesretne djevojke, te da je pun neistina i neprovjerenih informacija.

>> Australska televizija tvrdi da je otkrila ubojicu Britt Lapthorne

>> 'Takve špekulacije ne želim uopće komentirati'

'Roditelje, koji zaista su u teškoj situaciji ništa ne može zadovoljit i oni jednostavno mrze sve što ima ikakve veze sa nestankom njihove kćeri. To je Hrvatska, Dubrovnik', kaže Vinko Cosmai, vlasnik kluba 'Fuego', koji je u australskom dokumentarcu prikazan kao mjesto na kojem djeluju organizirane skupine otmičara.

Ostatci pronađenog tijela bili su u vrlo lošem stanju no rezultati DNK analize, objavljeni 9. listopada potvrdili su kako je riječ o nestaloj australskoj turistkinji. Provedena obdukcija pokazala je da na tijelu stradale Britt Lapthorn nisu pronađeni tragovi nasilja.

Tijelo je potom prevezeno u Australiju, a ondje je ponovno provedena obdukcija te je 30. prosinca 2008. istražna državna sutkinja Jennifer Coate u Melbourneu, gradu u kojem je Lapthorne živjela, objavila rezultate obdukcije prema kojima je uzrok smrti nepoznat.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene