Ogorčeni hrvatski ribari prozivaju slovenske ribare za štetu koju su im načinili pred očima.

Galerija


U Savudrijskoj vali jutros se dogodio incident između hrvatskih i slovenskih ribara. Hrvatski ribari tvrde da su u hrvatskim teritorijalnim vodama slovenski ribari namjerno oštetili mreže i zaprijetili da će to napraviti i ubuduće ako zađu u slovenske vode.

Ribar Savudrijske uvale Marko Fusić drži oštećenu mrežu za ribu (Foto: Dnevnik.hr)
Ribar Savudrijske uvale Marko Fusić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Vezani članci Hrvatska pomorska policija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Slovenski ribari dobili kazne hrvatskog inspektorata zbog nedopuštenog ribolova Ribarska brodica, ilustracija (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL) Slovenska inspekcija objavila koliko je dosad pokrenula prekršajnih postupaka protiv hrvatskih ribara

Bolji uvid u odnosm među ribarima dvije strane dao nam je ribar Savudrijske uvale Marko Fusić. „Osjećam se razočarano. Ipak smo kolege i susjedi. I po meni to je napravio namjerno jer nas je mogao vidjeti, a sad je li neki ishod bolji za njih ili za nas ja ne znam“ rekao je Fusić.

Iz policijske uprave istarske odgovorili su nam da su upoznati s oštećenjem ribarskih mreža te da svaki dan nadziru i štite granicu i integritet hrvatskih ribara.

Ribar Savudrijske uvale Marko Fusić drži oštećenu mrežu za ribu (Foto: Dnevnik.hr)
Ribar Savudrijske uvale Danilo Latin (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr


Oni su pak ogorčeni, rekao je savudrijski ribar Danilo Latin. "Namjerno uništava i oštećuje hrvatskog građanina znači sebe smatra nedodirljivom osobom za hrvatsko pravosuđe", kaže Latin.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr