Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vjetar, tuča, munje i gromovi

Lovci na oluje najavili superćeliju, poslijepodne stigla u Hrvatsku! "Formirat će se jak olujni pojas"

Nevrijeme
Nevrijeme Foto: Ivana Nobilo/Cropix
Slovenski lovci na oluje najavili su oluju superćeliju koja će poslijepodne stići i do Hrvatske.

Hrvatska je s cijelom regijom na udaru toplinskog vala, ali i vremenskih nestabilnosti te nevremena. Nakon što je u utorak jako nevrijeme pogodilo unutrašnjost Hrvatske, ali i Sloveniju, slovenski lovci na oluje na svojoj su stranici neurje.si najavili višestruko jaču oluju od jučerašnje. 

Za danas su izdali najviši, treći stupanj opasnosti jer se u većem dijelu Slovenije očekuju vrlo olujna nevremena.

"Uslijed prolaska vremenske fronte možemo očekivati ​​razvoj vrlo jakih oluja (superćelija) koje se mogu razviti u lokalne oluje. Prve jače olujne ćelije stići će na sjever, sjeveroistok Slovenije s austrijske strane i premjestiti se prema Hrvatskoj, gdje će se poslijepodne formirati jak olujni pojas koji će putovati prema Bosni i Srbiji. Upravo te olujne ćelije koje će se razviti uz našu granicu imat će potencijal za razvoj gušće tuče, a probleme će opet stvarati jak vjetar. Zbog jakih pljuskova ponegdje se mogu očekivati ​​bujične poplave", objavili su lovci na oluje u svojoj prognozi, koja ipak nije službeno upozorenje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Neobična prometna nesreća Turkinja spavala na autocesti u Slavoniji, pregazio ju kamiondžija: Policija kaznila oboje

Naime, njega izdaje meteorološka služba Slovenije ili Meteoalarm, ali su se slovenski lovci na oluje dosad pokazali prilično preciznima u prognoziranju. 

Navode kako se poseban oprez danas preporučuje na području označenom ljubičastom bojom, pod kojom je i velik dio Hrvatske. 

Nevrijeme Karta nevremena (Foto: neurje.si/Screenshot)

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) najavio je za kasno poslijepodne i navečer izraženije pljuskove praćene grmljavinom, ponegdje i nevrijeme s jakim vjetrom. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene