Slovenski i austrijski vatrogasci dopremili pomoć stradalima u potresu
Slovenski i austrijski vatrogasci dopremili pomoć stradalima u potresu Foto: DNEVNIK.hr

U dobrotvornoj akcije koju je organizirala općina Breznički Hum uz pomoć prijatelja - PGD-om Paloma Sladki Vrh iz Slovenije i Vatrogasnom postrojbom OBR iz Austrije, konvoju od 24 teretna i kombi vozila dopremio je u subotu pomoć stradalnicima u potresu na području Siska, Petrinje i Gline.


Konvoj je u Hrvatsku ušao u subotu ujutro na graničnom prijelazu Dubrava Križovljanska.

Vezani članci Ilustracija - 3 Kako pobjeći iz automobila koji tone: Važni koraci koji će vam spasiti život Andrija Mandić iz Otoka treba pomoć za liječenje raka limfoma - 8 Teško bolestan Andrija treba našu pomoć: "Nikako nisam oduševljen što sam bio natjeran to učiniti. Malo me i sramota izaći u grad..."

Kako se navodi u priopćenju, uz policijsku pratnju i pod rotirajućim svjetlima konvoj je dopremio velike količine građevinskog materijala, alata za gradnju, greda, dasaka i letvi, agregate i grijalice, tekstilnu robu, jastuke, deke i pokrivače, poljske krevete, hranu, vodu, kao i brojne druge potrepštine od egzistencijalnoga značenja za brojno pučanstvo potresom pogođenoga područja.

Po dolasku ih je na prostoru skladišnog terminala tvrtke NIL-Ž u Petrinji dočekao petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović, koji je zahvalo na zauzimanju, prikupljanju i dopremi dragocjene i dobrodošle pomoći.

Tajnica slovenskoga Vatrogasnog društva Valentina Ošlovnik i zapovjednik društva Robert Ošlovnik te zapovjednik austrijske Vatrogasne postrojbe OBR Johannes Matzhold izrazili su svoje zadovoljstvo sudjelovanjem u ovoj akciji.

"Zadovoljstvo je doista golemo, rekao je brezničkohumski načelnik Zoran Hegedić i zahvalio sudionicima dobrotvorne akcije – zamjeniku općinskoga načelnika i načelniku stožera Civilne zaštite Breznički Hum Branku Mataku, predsjedniku općinskog vijeća Željku Sremecu te humskim, slovenskim i austrijskim vatrogascima.

Hegedić je zahvalio i hrvatskoj carini na odličnoj suradnji prilikom dolaska konvoja, hrvatskoj policiji na pratnji konvoja tijekom cijelog puta te svima onima koji su na bilo koji način dali svoj obol ovoj dobrotvornoj priči.

Dobrotvornu akciju organizirala je općina Breznički Hum uz pomoć svoga DVD-a i zajedničkih prijatelja s kojima općina surađuje na europrojektima – PGD-om Paloma Sladki Vrh iz Slovenije i Vatrogasnom postrojbom OBR iz Austrije.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju