Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ide ljeto!

Još jedna zemlja skinula Jadran s crvene liste, za turiste to znači lakši ulazak u zemlju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cijela jadranska Hrvatska, odnosno sedam županija, skinuto je u četvrtak sa slovenske "crvene" liste epidemiološki manje sigurnih područja što će olakšati uvjete pod kojima će se slovenski turisti moći vratiti nakon odmora.

Osim hrvatskog Jadrana s crvenog popisa skinute su i Njemačka i Češka, a odluka vlade stupit će na snagu u subotu i trajat će do uključivo 20. lipnja kada će se opet ažurirati, objavila je slovenska vlada nakon redovite sjednice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SITUACIJA JE OZBILJNA Kod susjeda znatni porast broja novozaraženih koronom: Uvode se restrikcije, epidemiolozi objavili nove preporuke Maske - 2 pada broj zaraženih Još jedna susjedna zemlja ukinula obvezne maske: "Ne bi ih trebalo u potpunosti odbaciti"

S crvene liste skinute su još i Švicarska, Vatikan, austrijski Tirol, Cipar, Luksemburg, Poljska, Slovačka, Bosna i Hercegovina, Srbija, te Crna Gora, dok su na crveni popis dodani portugalski Azori.

Na područjima koja nisu na tamnocrvenoj ili crvenoj listi ne postoji visok rizik od zaraze koronavirusom. Osoba koja dolazi iz takvog područja može ući u Sloveniju bez slanja u karantenu kod kuće ako podnese dokaz da je prije ulaska neprekinuto boravila najmanje pet dana na području koje nije na crvenom ili tamnocrvenom popisu, navela je slovenska vlada.

Praktično, to znači da će kao dokaz za boravak važiti hotelski računi, odnosno potvrde o boravku, kako je to bilo i lani u vrijeme epidemije.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene