Obavijesti Video Pretražite Navigacija
REAKCIJA SLOVENSKIH VLASTI

Hrvatskim ribarima poslane prve kazne: Slovenci imaju i poruku što će se dogoditi onima koji kaznu ne plate

Savudrija (Foto: Pixell)
Savudrija (Foto: Pixell) Foto: Pixell
Slovenija je poslala prve kazne hrvatskim ribarima za koje smatra da love u njenom moru, a idućeg će tjedna nastaviti na sličan način provoditi zakon, objavili su u subotu slovenski mediji.

Kako je je navedeno u priopćenju na internetskoj stranici slovenske policije, hrvatskim je ribarima iz Savudrije i Umaga poslano prvih 14 uplatnica za podmirenje kazni, prema zakonu o prekršajnom postupku, "zbog nedopuštenog prelaska slovenske granice".

Pročitajte i ovo Hrvatska pomorska policija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Uložili žalbu Kazne ne prestaju stizati: ''Odvjetnik je rekao da je bolje da ne idemo preko'' Danilo Latin, ribar (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Savudrijski ribari "Prepucavanja će prestati kad političari ocijene da na ovoj temi više ne mogu skupiti bodove"

Odluke o kaznama su poslane fizičkim osobama koje su počinile prekršaj, a ne hrvatskim institucijama jer se radi o pojedinačnim postupcima, a početkom idućeg tjedna bit će poslane nove odluke o globama za hrvatske ribare na isti način, objavila je slovenska policija.

Napomenula je da se onima koji ne plate kaznu može zabraniti ulazak u Sloveniju.

Slovenija ne priznaje crtu sredine u Savudrijskoj vali kao privremenu liniju razgraničenja na moru dok se granični prijepor ne riješi nego tvrdi da joj u skladu s arbitražnom odlukom pripada većina zaljeva. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene