Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

Ponuda slovenske vlade

Slovenac koji živi na granici: "Odbijam 100.000 eura da se preselim iz Hrvatske"

Slovensko mjesto Raskrižje gdje je zbog arbitraze desetak kuca pripalo teritoriju Hrvatske (Foto: Pixell)
Slovensko mjesto Raskrižje gdje je zbog arbitraze desetak kuca pripalo teritoriju Hrvatske (Foto: Pixell) Foto: Pixell
Slovenac David Šav iz Mjesta Škudelin kategorički odbija ponudu slovenske vlade koja nudi do 100.000 eura za četveročlanu obitelj ako se odluče iseliti iz kuća koje su na hrvatskom teritoriju.

"Iako sam rođeni Slovenac, niti za milijun eura neću u Sloveniju. Neke se stvari ne mogu kupiti. Imamo još otvorenih računa, čak i sa slovenskom vladom, još od 1992. godine kada smo tražili dvojno državljanstvo, a nismo ga dobili jer smo se morali odreći hrvatskog državljanstva. Prekinuli smo odnose s njima i ostali na hrvatskoj strani, i ostat ćemo i dalje", rekao je David Šav, koji u mjestu uz granicu živi sa svojom obitelji. Iako rođen u Kopru, već sa tri godine s obitelji se preselio u Hrvatsku, pišu 24 sata.

Pročitajte i ovo Granični prijelaz Svilaj Pokušali ilegalno ući u Hrvatsku Policajci pretraživali kamion, a onda se oglasio uređaj za otkucaje srca: Objavljeni detalji akcije Granica sa Slovenijom - 4 Prijedlog pred vladom Slovenija produljuje pojačanu kontrolu granica do ljeta: "Brojke su i dalje visoke"

"Čuo sam da se nude neke pare obiteljima koje bi se htjele preseliti u Sloveniju, ali još nismo dobili ponudu sa slovenske strane, i nitko do sada još nije bio kod nas. Ako se imamo prodati, prodat ću se sigurno skuplje, ali neke stvari se ne daju kupiti nikakvim novcem. Nisam ni Hrvat niti Slovenac, smatram se Istrijanom", rekao je Šav.

Kaže da je Istra jedina regija koja se prostire na Sloveniju, Italiju i Hrvatsku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene