Snježna idila na Sljemenu (Foto: Zarko Basic/PIXSELL) - 4
Snježna idila na Sljemenu (Foto: Zarko Basic/PIXSELL) - 4 Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Početkom 2017. ta je tvrtka, naime, pobijedila na natječaju za uklanjanje infrastrukture stare sljemenske žičare vrijednom 5,6 milijuna kuna. Cijena gradnje nove je oko 300 milijuna kuna.


Zagrebačka tvrtka GIP PIONIR, je u otvorenom postupku javne nabave, odabrana za tvrtku koja će graditi novu sljemensku žičaru, a cijena gradnje bit će oko 300 milijuna kuna, bez PDV-a, navodi se u "Odluci o odabiru" Grada Zagreba od 31. prosinca, koju je potpisao gradonačelnik Milan Bandić.

Vezani članci Tomislav Fiket, seizmolog Seizmolog Fiket o širenju rupa na Banovini i mogućnosti novih jačih potresa: ''Nadamo se da ih neće biti, ali i to bi se moglo dogoditi" Trg svetog Marka, ilustracija KVIZ: Provjerite jeste li ''dotepenec'' i razumijete li ove izraze koji se koriste u Hrvatskoj i okolici

"Odluku o odabiru" su objavile Narodne novine. U odluci se navodi da je ponuda ponuditelja GIP PIONIR, po cijeni od 299.790.853,96 kuna, bez PDV-a, u potpunosti sukladna uvjetima nabave i kao takva valjana, ocijenjena brojem bodova 100 od 100, te je ekonomski najpovoljnija ponuda.

Protiv te odluke može se izjaviti žalba u roku od 10 dana.

Istu tvrtku izabrali i za rušenje žičare

Odabrana tvrtka GIP PIONIR koja će graditi novu, rušila je i staru sljemensku žičaru. Početkom 2017. ta je tvrtka, naime, pobijedila na natječaju za uklanjanje infrastrukture stare sljemenske žičare vrijednom 5,6 milijuna kuna.

Trgovačko društvo GIP PIONIR d.o.o. Zagreb osnovano je 1991., a licencirano je za izvođenje svi graditeljskih radova najviše grupe složenosti i opsega.

Pojedini mediji naveli su da je GIP PIONIR izgradio i zgradu u Bužanovoj ulici, u kojoj gradonačelnik Bandić ima stan. Tvrde i da je izravnom pogodbom dobio i 22,5 milijuna kuna vrijednu obnovu Psihijatrijske bolnice Vrapče, te da je Bandić svoj Izborni stožer imao u prostorima tvrtke povezane s GIP PIONIR-om. (Hina)