Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovora nema

Odbor za kontrolu o sljemenskoj žičari bez ključnih aktera i dokumenata, uz tužbe: "Imamo očito unutarnji rat"

Rasprava o sljemenskoj žičari - 4
Rasprava o sljemenskoj žičari - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Rasprava o sljemenskoj žičari - 4 Rasprava o sljemenskoj žičari - 4 Foto: DNEVNIK.hr Tomislav Tomašević Tomislav Tomašević Foto: DNEVNIK.hr Rasprava o sljemenskoj žičari - 1 Rasprava o sljemenskoj žičari - 1 Foto: DNEVNIK.hr Rasprava o sljemenskoj žičari - 2 Rasprava o sljemenskoj žičari - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Rasprava o sljemenskoj žičari - 3 Galerija 1/5 >>
Na zagrebačkom Odboru za kontrolu sljemenska je žičara bila tema žustre rasprave.

Žustra rasprava na zagrebačkom Odboru za kontrolu. Glavna tema je sljemenska žičara.

Oporba tvrdi da se odbor pretvorio u farsu jer iako su ga predložili zastupnici iz Bandićeve stranke, ključni akteri nisu se pojavili, a nisu objavljeni novi dokumenti koji bi trebali rasvijetliti zašto je žičara poskupjela.

Ali zato je na stranici zagrebačke skupštine, pod "Odbor za kontrolu" objavljeno nepotpisano izvješće gradske uprave, na kojem se jasno optužuje bivšeg voditelja tima za realizaciju žičare Vladimira Gruborevića da je autor sedmosatnog filma o malverzacijama sa sljemenskom žičarom.

"Iza izrade filma stoji voditelj tima"

"Utvrđeno je da iza izrade, odnosno objave filma stoje raniji voditelj Koordinacijskog tima za realizaciju projekta Zagrebačka žičara Vladimir Gruborović i arhitektica, odnosno odgovorna osoba Arhitekture u bijelom d.o.o., Ana Lovinčić", navodi se.

"Utvrđeno je da je V. Gruborović preuzeo i dalje je u posjedu drona koji je nabavljen za potrebe upravo tog gradilišta, iako više nema nikakve ovlasti vezane za gradilište, i koji je očigledno, umjesto za potrebe gradilišta, korišten za potrebe izrade filma", dodaje se u izvješću.

Nevinost će dokazati na sudu

Vladimir Gruborović odgovorio je reporterki Vijesti Nove TV na upit o tome: "Poštovana Matea, To su sve sitne konstrukcije i insinuacije. Svoju nevinost dokazat ću na sudu."

"Imamo očito unutarnji rat, vidimo da su tužbe jednih protiv drugih, pokušavaju se spasiti u zadnji čas i na druge okriviti, ali i dalje nemamo nikakve odgovore jer dokumentaciju ne možemo dobiti", smatra Tomislav Tomašević.   

Pročitajte i ovo Milan Bandić Nakon kaznene prijave USKOK provodi izvide vezane uz sljemensku žičaru, doznaje Nova TV: Radovi poskupjeli za gotovo 90 miljuna kuna

Pročitajte i ovo Milan Bandić NAMJEŠTALI SE RAČUNI? Bandić o kaznenoj prijavi zbog sljemenske žičare: "Ja sam odgovoran za sve i kad golub krepa"

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene