Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon kaznene prijave

USKOK provodi izvide vezane uz sljemensku žičaru, doznaje Nova TV: Radovi poskupjeli za gotovo 90 miljuna kuna

Milan Bandić
Milan Bandić Foto: DNEVNIK.hr
Novoj TV potvrđeno je da USKOK u koordinaciji s PNUSKOK-om provodi izvide oko sljemenske žičare. Radovi su poskupjeli za gotovo 90 miljuna kuna, ali gradonačelnik Bandić ne osjeća se odgovornim.

USKOK u koordinaciji s PNUSKOK-om provodi izvide o sljemenskoj žičari.


Političke platforme Možemo i Zagreb je NAŠ u ponedjeljak su podnijele kaznenu prijavu protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića zbog zlouporabe položaja i ovlasti te nezakonitog pogodovanja vezanih za izgradnju sljemenske žičare. 

U nedjelju se nadležni gradski ured javio s priopćenjem u kojem poručuje da su troškovi gradnje povećani zbog neadekvatne i nepotpune dokumentacije koju su Gradu dostavili projektanti.

Radovi su inače poskupjeli za gotovo 90 miljuna kuna, a nepoznati zviždač objavio je film u kojem pokazuje kako su se namještali računi. Gradonačelnik Milan Bandić tvrdi kako nije odgovoran.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna objavljen datum početka Bandić najavio testiranje učenika i nastavnika u Zagrebu: "O rezultatima ovise buduće mjere"

Pročitajte i ovo Milan Bandić NAMJEŠTALI SE RAČUNI? Bandić o kaznenoj prijavi zbog sljemenske žičare: "Ja sam odgovoran za sve i kad golub krepa"

U ponedjeljak zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nije želio komentirati kaznenu prijavu zbog sljemenske žičare. Tek je rekao da je on "odgovoran za sve i kad golub krepa".,

"Svatko neka radi svoj posao i USKOK je za ljude. Što se tiče moje odgovornosti mirno spavam, ja sam prvi čovjek na braniku zaštite poštivanja pozitivnih zakonskih propisa i zakona o javnoj nabavi moja odgovonrost je tu ovolika", rekao je Bandić i prstima pokazao nulu.

Predsjednik Kluba nezavisnih zastupnika Renato Petek ustvrdio je kako je u aferi sljemenske žičare odgovornost gradonačelnika Bandića nedvojbena jer na svakom ugovoru i aneksu ugovora stoji njegov potpis. Dodao je i to da gradonačelnik Bandić vrlo rijetko realizira projekt u korist građana jer uvijek se netko, kaže, u konačnici osladi projektom.

"Bez obzira da li je to izvođač, dobavaljač, nadzornik itd. To je modus operandi. Konstantno su uključene iste tvrtke, a potom, kroz anekse ugovora, od najniže cijene zbog koje su dobile posao, zapravo postaju najskuplje za građane Zagreba", rekao je Predsjednik Kluba nezavisnih zastupnika Renato Petek.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene