Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prognoza vremena

Slijedi brza promjena vremena, pripremite kišobrane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pred nama je brza promjena vremena. U utorak će tako posvuda biti oblačnije s povremenom kišom, koja će ipak češća biti u jutarnjim satima, a poslijepodne će se uglavnom razvedravati.

Vjetar će biti slabiji u odnosu na ponedjeljak, a tempertura niža. Ne možemo reći da će biti hladno jer će biti oko 15 stupnjeva što je i dalje iznad prosjeka. I u nastavku tjedna će biti južine pa će umjesto prve marčane bure jugo zadavati probleme u pomorskom prometu, osobito u četvrtak kada će na udare biti i olujno.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli Snijeg u Gornjem Dragonošcu Stiglo zahladnjenje FOTO Pao je snijeg u Zagrebu: Izdani meteoalarmi, pahulje se očekuju i idućih dana

Preko nas će se u idućim satima premještati frontalni sustav, no već će u srijedu ojačati greben. Ipak fronte nam donose sve više oblaka.

Prvih kapi kiše bit će već u noći u zapadnim područjima, a zatim tijekom jutra i drugdje. Vjetar slab do umjeren jugozapadnjak, a u Dalmaciji jugo. Jutarnja temperatura na kopnu od 3 do 8, a uz obalu između 6 i 11 stupnjeva.

Središnja Hrvatska

U nastavku dana će oborina biti sve rijeđa, zapravo će u većini područja i u potpunosti prestati. Polako će se razvedravati pa će poslijepodne biti i sunčanih razdoblja. Uz slab jugozapadnjak temperatura će ići do 15-ak stupnjeva.

Slavonija

Slično će biti i u Slavoniji, dakle i ovdje će oborine biti rijeđe, osobito na zapadu gdje će biti i više sunčana vremena. Bit će i manje toplo nego danas - temperatura uglavnom oko 15 stupnjeva.

Sjeverni Jadran

I na sjevernom Jadranu od sredine dana sve više sunčana vremena, slično i u gorju. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, a temperatura u gorju od 7 do 12, dok će na moru biti između 13 i 15 stupnjeva.

Južni Jadran

Oblaka će biti i u Dalmaciji, a za razliku od ostatke zemlje ovdje i poslijepodne može pasti malo kiše ili poneki kraći pljusak. Puhat će slabo do umjereno jugo, a uz južinu temperatura slična današnjoj.

Sljedeća tri dana

Već u srijedu će biti sunčanije, stabilnije i toplije - u drugoj polovini tjedna će temperatura ponovno porasti na 20-ak stupnjeva, ali isto tako će prema kraju radnog dijela tjedna biti nešto oblačnije pa bi u petak moglo pasti i malo kiše i to uglavnom u gorju. Toplo vrijeme podržavat će južina.

Južine će u iduća tri dana biti i na kopnu i na moru, s tim da će uz obalu ipak biti jača, osobito u četvrtak kada će jugo imati i olujne udare. I ovdje će do petka biti uglavnom sunčano, a onda uz više oblaka može pasti malo kiše.

Dakle, pred nama je brza promjena vremena. U utorak će biti manje toplo nego danas, a i trebat će vam kišobrani zbog povremene kiše.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
Aktualno Sudski vještak za psihijatriju o stravičnom slučaju s Paga: "Ako se otac proglasi neubrojivim, ne znači da je slobodan" Domagoj Mikić razgovara sa stalnim sudskim vještakom za psihijatriju Špirom Janovićem (Foto: Dnevnik.hr) Domagoj Mikić razgovara sa stalnim sudskim vještakom za psihijatriju Špirom Janovićem (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Stalni sudski vještak za psihijatriiju Špiro Janović (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Sudski vještak za psihijatriju o stravičnom slučaju s Paga: "Ako se otac proglasi neubrojivim, ne znači da je slobodan" 1/2 >>

Aktualno Fotografija objavljena prije nekoliko dana danas lomi srca obožavatelja preminulog Lukea Perryja Luke Perry, Shannen Doherty (Foto: Instagram) Luke Perry, Shannen Doherty (Foto: Instagram) Foto: Instagram Luke Perry, Shannen Doherty (Foto: Profimedia) Luke Perry, Shannen Doherty (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia Luke Perry, Shannen Doherty (Foto: Profimedia) Luke Perry, Shannen Doherty (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia Beverly Hills 90210 (Foto: Profimedia) Beverly Hills 90210 (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia Shannon Doherty i Luke Perry (Foto: Profimedia) Shannon Doherty i Luke Perry (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia +4 Luke Perry i Jason Priestley (Foto: Getty Images) Celebrity Fotografija objavljena prije nekoliko dana danas lomi srca obožavatelja preminulog Lukea Perryja 1/10 >>  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene