Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik saveza uzgajivača

Slavonsko svinjogojstvo daleko od oporavka: "Donese su samo vatrogasne mjere. Za opstojnost nam treba sustavna promjena"

Negativni trendovi u svinjogojstvu nastavljaju se i u ovoj godini. Naime, broj svinja u Hrvatskoj i dalje je u padu. Razlog su niske otkupne cijene zbog kojih proizvođači, umjesto zarade, nižu gubitke. Svinjogojci iz tri slavonske županije zbog toga su se udružili i prvi put u Hrvatskoj osnovali svinjogojsku zadrugu. Goran Jančo, predsjednik Saveza udruga uzgajivača svinja RH, gostovao je u Dnevniku Nove TV te je rekao kako je država prošle godine novim mjerama napravila korak u pravom smjeru, ali da su te mjere i dalje samo "vatrogasne". Dodao je da će za razvoj i opstojnost svinjogojstva biti potrebno donijeti sustavno rješenje.

.

Pročitajte i ovo Ilustracija Najopasnija u povijesti VIDEO Virus prvi put u Hrvatskoj: Sve informacije o bolesti koja ubija i do 100 posto zaraženih životinja Svinje na okupu (Foto: Dnevnik.hr) novčana nagrada Na afričkoj svinjskoj kugi možete i zaraditi: Država uvela nove mjere, ovo trebate učiniti pronađete li uginulu svinju

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene