Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neće biti sam

Slavonski Brod: Duspara najavio štrajk glađu zbog ovrhe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Slavonskom Brodu 'kuha' pred najavljenu javnu dražbu na kojoj će se naći gradska imovina.

Maratonska sjednica gradskog vijeća traje od jutra. Očekuje se zajednički stav vladajućih i oporbe i poziv svim državnim institucijama da pomognu Brodu u sporu s tvrtkom Novogradnja. Podsjetimo, Općinski sud u Sl. Brodu odbio je prijedlog Grada za odgodu ovrhe imovine. Sudac je izvijestio kako je ovaj prijedlog neosnovan. Vrhovni sud bi do 27. listopada trebao donijeti odluku o zahtjevu Grada Broda za ocjenom ustavnosti postupka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Četiri od devet prodane Vrhovni sud ukinuo presudu kojom je S. Brod završio u stečaju Slika nije dostupna Dug Novogradnji Slavonski Brod: Sud odbio odgodu ovrhe gradskog zemljišta

Najvrjednije nekretnine sud je već istaknuo na oglasnoj ploči. Početna vrijednost čak 81.000 četvornih metara gradskog zemljišta procijenjena je na 19 milijuna kuna, iako vrijedi daleko više. U međuvremenu, gradonačelnik najavljuje štrajk glađu, a u tome će mu se pridružiti i neke udruge građana. 'Poslije vrhovnog suda idemo onda u Europu, tamo će se žaliti, jer očigledno da ovdje više ne možemo ništa, tamo valjda vrijedi pravo i tamo ćemo se žaliti', zaključio je Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog broda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene