Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ugrožene i životinje

Slavonija tri dana nakon nevremena i dalje bez struje: "Ne možemo se okupati, plina isto nema"

Aktualno Galerija Slavonija treći dan bez struje - 1 Slavonija treći dan bez struje - 1 Foto: DNEVNIK.hr Slavonija treći dan bez struje - 2 Slavonija treći dan bez struje - 2 Foto: DNEVNIK.hr Slavonija treći dan bez struje - 3 Slavonija treći dan bez struje - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Slavonija treći dan bez struje - 4 Galerija 1/4 >>
Slavonija ni tri dana nakon nevremena nema struju. Brojna kućanstva prisiljena su bacati hranu, a u mnogima još uvijek nema ni vode ni plina.

Slavonija ni treći dan nakon nevremena nema struju. Najteže je u Brodsko-posavskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji gdje su brojna kućanstva prisiljena bacati hranu. Mnogi nemaju ni vodu, plin i ne mogu napojiti stoku.

Pročitajte i ovo Posljedice nevremena u Rijeci - 4 Iz minute u minutu VIDEO Na riječkoj Brajdici se srušila dizalica, padala stabla na Kvarneru i u Istri: "Došlo je brzo i nenajavljeno. Kad smo izašli van, vidjeli smo kaos"

Velika je potražnja za građevinskim materijalom i radovima, prije nove kiše pokušavaju se sanirati krovovi. U Iloku i Privlaci, dvojica muškaraca ozlijeđena su pri padu. Stradali su i brojni javni objekti. Na terenu su procjenitelji, sanacija će biti nemoguća bez pomoći države.

"Struje nema, ne možemo slušati radio ni televiziju, plina nema isto zato što nema struje, ne možemo se okupati, ne možemo oprat, ništa, internet ne radi, telefon ne radi", rekao je Ivica Filipović.

Pročitajte i ovo Sabor Blokada pravosuđa U Saboru o svemu, samo ne o bitnome: "Ovdje nema 'seljakuša ni selakuša'"

"Svinje nemaju vode, što je osnovno za preživljavanje", poručio je Ivan Iljazović.

"Čekamo još pomoć vatrogasaca, županije, ministarstva i svih ostalih, ali nadamo se da ćemo uspjeti nešto napraviti", istaknuo je Ivica Živković, ravnatelj gimnazije u Županji.

Više pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene