Obavijesti Video Pretražite Navigacija
crkva u ovom slučaju ne poklanja

Slavlje za vjernike? Pogledajte što je sve Vlada trampila s Crkvom za nacionalni stadion

Aktualno Galerija Plan za novi stadion - 2 Plan za novi stadion - 2 Foto: DNEVNIK.hr Plan za novi stadion - 1 Plan za novi stadion - 1 Foto: DNEVNIK.hr Plan za novi stadion - 3 Plan za novi stadion - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Plan za novi stadion - 4 Galerija 1/4 >>
Deset sakralnih objekata u zamjenu za stadion tako bi se ukratko mogao opisati konačan dogovor između Vlade, Grada Zagreba i Kaptola. Konačno se može početi graditi novi nacionalni stadion.

Dvadeset i sedam godina trajao je spor između crkve, države i grada oko zemljišta na kojem je izgrađen maksimirski stadion. U četvrtak je,  zahvaljujući sporazumima usvojenim na sjednici vlade konačno zaključen.

"Vjerujemo da ćemo na ovaj stvoriti sve preduvjete da se zahvaljujući sjajnim rezultatima hrvatske nogometne reprezentacije i u infrastrukturnom smislu kapaciteti u Zagrebu povećaju, da to bude sportska građevina od nacionalnoga interesa", rekao je premijer Andrej Plenković.

Sporazumom se Nadbiskupija odriče traženja povrata 300 tisuća metara kvadratnih, koji su joj oduzeti na području Maksimira. Zauzvrat će dobiti 50 tisuća metara kvadratnih za gradnju novih ili rekonstrukciju postojećih crkava u Gradu Zagrebu, na lokacijama poput Svete Klare, Jakuševca, Kajzerice ili Španskog.

Pročitajte i ovo Mirovine analiza prijedloga mirovinske reforme Opasnost kakve nema nigdje u svijetu ili inovacija Hrvatske koja će povećati mirovine? "Neki su prijedlozi promjena prošli ispod radara..."

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević poručuje da je javna nabava za studiju izvodljivosti cijelog sportskog kompleksa već u tijeku, a da će stadion graditi privatnik.

Stadion će očito i biti, pitanje ostaje samo koliko brzo, poručuje reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić. 

 Više pogledajte u videoprilogu. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene