Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napeto u SDP-u

Slavko Linić otkriva svoju istinu o premijeru Milanoviću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon Linićevog javnog istupa o razlazu sa Zoranom Milanovićem vidjet će se hoće li to biti početak konačnog obračuna nezadovoljnika u SDP-u s predsjednikom stranke.

Slavko Linić u četvrtak bi napokon trebao javno reći svoju istinu o razlazu s predsjednikom SDP-a i premijerom Zoranom Milanovićem, što misli o politici koju vodi i na kraju krajeva zašto je smijenjen. Nakon što ga je premijer Milanović maknuo s mjesta ministra financija jer je kazao da mu ne vjeruje i da je možda ogrezao u kriminal, Linić je najavio da će čim prođu europski izbori sve javno reći.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin i Barbara Štrbac Najavio promjenu Grbin otkrio hoće li poštovati odluku Ustavnog suda i naglasio: "To je životinja stjerana u kut" Peđa Grbin "panika patuljastog diktatora" Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

SDP-ovci koji poznaju Linića tvrde kako on neće odustati te kako se neće libiti reći svoje mišljenje pa makar to značilo da javno diskreditira predsjednika svoje stranke te zbog toga bude i izbačen iz SDP-a što je Linić sam i pretpostavio da bi se moglo dogoditi.

Slavko Linić u srijedu je bio Saboru, ali s novinarima nije želio razgovarati. No, porazgovarao je s glavnim tajnikom SDP-a Igorom Dragovanom. O čemu su pričali - nitko nije htio reći.

U svakom slučaju, u četvrtak će se znati hoće li sve završiti kao bura u čaši vode ili bi to mogao biti početak konačnog obračuna Linića i skupine nezadovoljnika iz SDP-a s predsjednikom stranke Zoranom Milanovićem.

Mnogi misle da bi Tonino Picula mogao biti nasljednik Zorana Milanovića, no on se još nije javno izjasnio po tom pitanju.

Viđeniji SDP-ovci smatraju da se nesuglasice u stranci moraju rješavati unutar stranke. Ingrid Antičević Marinović kaže: 'Zalažem se da svatko kaže što misli, da to bude kolegijalno na našim tijelima, i to je pravi i isapravan put'.

Linić krenuo u žestoki obračun s Milanovićem!

Za to će biti prilike idući tjedan kada zasjeda Predsjedištvo SDP-a dok će se Glavni odbor sastati 7. lipnja. Josip Leko najavio je da će teme biti 'političke, stranački putevi nebeski'.

Zoran Milanović nije pokazao veliku zabrinutost za ono što bi Linić mogao reći i eventualnih reakcija koje bi mogao izazvati u stanci. 'Ako netko ima nešto konkretno, neka kaže. Malo mi je to zakašnjelo i nije uvjerljivo. Turbulencije postoje. Sad sam doletio iz Sarajeva i bilo je turbulencija, ali kažu da je let potpuno siguran', izjavio je jučer Milanović.

Mnogi se slažu da nije tako jednostavno smijeniti niti jednog predsjednika stranke, pogotovo ako je na vlasti. Prema stranačkoj proceduri, smjenu predsjednika SDP-a, odnosno izvanrednu stranačku konvenciju može inicirati pet stranačkih organizacija.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene