Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milanović: 'Slučaj Linić je za mene završen'

Linić krenuo u žestoki obračun s Milanovićem!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Linić se sinoć na sjednici Županijskog odbora najpogrdnijim riječima obrušio na Milanovića i dobio nepodijeljenu podršku riječkih SDP-ovaca. Zoran Milanović izjavio je nakon svega u Bruxellesu da je za njega slučaj s Linićem završen.

Nakon što je odgodio konferenciju za medije u ponedjeljak, Slavko Linić ipak se oglasio i najavio nastavak borbe sa šefom SDP-a Zoranom Milanovićem. Na sinoćnjoj sjednici Županijskog odbora SDP-a PGŽ-a Linić je poručio da će prvi put u životu staviti sebe ispred stranke i da neće odustati te je najavio oštru borbu unutar SDP-a.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin "panika patuljastog diktatora" Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas" Ustavni sud odlučio o Zoranu Milanoviću (Na slici Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda) Dva dana nakon izbora Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Kako piše Novi list, smijenjeni ministar financija uvjeren je da će ga Zoran Milanović nakon toga isključiti iz SDP-a, ali se spreman žrtvovati da bi pokazao kako izgleda današnji SDP.

Slavko Linić je odmah nakon premijerove odluke da mora napustiti Vladu zbog slučaja Spačva najavio da će pričekati kraj euroizbora i da će potom progovoriti – sada je to jasno i glasno najavio i kolegama u Županijskoj organizaciji, pri čemu se najpogrdnijim riječima obrušio na premijera i šefa SDP-a, i pritom dobio nepodijeljenu podršku. Nakon Linićeva izlaganja, u kojem je vrlo emotivno objasnio svoju stranu sukoba s Milanovićem, većina članova Županijskog odbora također je vrlo emotivno podržala Linića.

Mandatno imunitetno povjerenstvo: Linić i Čavlović Smiljanec vraćaju se u Sabor!

Radilo se o redovitoj sjednici Županijskog odbora, a iako je u Adamićevoj bilo i Milanovićevih ljudi, nitko od njih nije javno podržao šefa stranke, tako da se čini da je Milanović praktički ostao bez obrane na sjednici vrha najjače stranačke organizacije u državi.

Na sjednici nije bilo Milanovićevog ministra Željka Jovanovića koji je bio u Splitu. Županijski predsjednik SDP-a Zlatko Komadina navodno je smirivao strasti, ali njegovi suradnici kritizirali su vrh stranke, ne samo predsjednika, već i glavnog tajnika i vrh Glavnog odbora.

Zoran Milanović: Slučaj Linić je za mene završen

Predsjednik hrvatske vlade Zoran Milanović izjavio je u utorak u Bruxellesu da je za njega slučaj s bivšim ministrom financija Slavkom Linićem završen.

"Za mene je taj slučaj, ako ga mogu tako nazvati, gotov. Dakle, ja sam jasno postavio pravila ponašanja, djelovanja i etiku u svojoj vladi. Oni koji ih po meni ne zadovoljaju, dok sam ja predsjednik vlade, a danas jesam, a sutra ne moram biti, oni ne mogu biti članovi vlade i za mene je to gotovo. Sve drugo su spekulacije. Ako netko ima nešto konkretno neka to slobodno kaže. Malo mi je to zakašnjelo i ne djeluje baš uvjerljivo", rekao je Milanović, zamoljen da komentira najave da će Linić javno istupiti protiv njega kao što je i najavio kada je sminjene s dužnosti ministra financija.

Na pitanje strahuje li od turbulencija u stranci i vladi, Milanović je odgovorio: "Sad sam doletio iz Sarajeva, bilo je turbulencija u letu, ali kažu da je let bio potpuno siguran".

Picula: 'Nema mjesta optimizmu'

Tonino Picula, koji je kao kandidat osvojio apsolutno najviše glasova na koalicijskoj listi predvođenoj SDP-om, rekao je 'U mreži Prvoga' kako rezultatima SDP-a ne može biti zadovoljan.

'Nema mjesta optimizmu. Potrebna je promjena i u stranci i u koaliciji na vlasti. Koalicijski partneri mogu biti itekako zadovoljni rezultatom Kukuriku liste jer bi samostalnim nastupom bili daleko od izbornog praga, a kamoli od europskog parlamenta', rekao je.

SDP nakon osvojenih pet mandata u Europskom parlamentu, sada će biti zastupljen samo sa dvoje, istaknuo je Picula.

Da su SDP-u nužne promjene, smatraju i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i potpredsjednik stranke Zlatko Komadina.

'Svaki poraz je otriježnjenje', rekao je Komadina dok je Obersnel istakno: 'Očito smo dobili žuti karton, moramo mijenjati politiku i način komunikacije'. (Hina/D.B.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene