Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokrenuta istraga

USKOK: Zatražili smo dokumentaciju o kupnji zemljišta tvrtke Spačva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Linić je stavio potpis na odluku kojom se porezni dug vinkovačke tvrtke prebio zemljištem u iznosu od 33,5 milijuna kuna.

Ministar financija Slavko Linić navodno je oštetio državni proračun za više milijuna kuna. Jutarnji list u posjedu je četiri dokumenta koja dokazuju da je Linić donio i potpisao odluku na temelju koje je ministarstvo ostalo bez šest milijuna kuna, a ukupna šteta mogla bi narasti i na 27 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Poplava Neretva - 4 nakon obilne kiše Zbrajaju se štete na jugu zemlje, izlila se Neretva: "Otišao nam je sav namještaj, voda je bila i do pola metra" Olujno jugo i vjetar prouzročili veliku štetu - 11 Velika šteta Olujno jugo i valovi pravili nered po Kvarneru: Snažni naleti vjetra uništili betonski dio kupališta

Milanović o bivšoj šefici Porezne: Žao mi je što je otišla, mene je to iznenadilo

Naime, vlasnik drvno-prerađivačke industrije Spačva iz Vinkovaca, Dario Puljiz, u prosincu 2012. godine zbog golemog duga je zatražio predstečajnu nagodbu. Unatoč prvotnom odbijanju, Linić je odlučio prihvatiti plan restrukturiranja i potpisati ugovor kojim za Spačvino zemljište, koje je prema procjenama Porezne vrijedno šest milijuna kuna, daje 33,5 milijuna. Tako je svojim potpisom porezni dug Spačve prebio oranicom.

U Vladi je pokrenuta interna istraga u koji bi se uskoro mogli uključiti policija i Državno odvjetništvo.

S detaljima slučaja premijera je navodno upoznala bivša šefica Porezne Nada Čavlović Smiljanec koja je, tvrde neki izvori, i otišla zbog ovog slučaja. Milanović je u petak zatražio očitovanje Ministarstva financija, međutim, Linićev odgovor još se čeka. Preko suradnika je poručio kako u ovom trenutku neće ništa objašnjavati.

Reagirao i USKOK

Na brojne novinarske upite o navedenom slučaju reagirali su iz USKOK-a.

'Nakon objavljivanja navedenog članka Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta od Ministarstva financija Republike Hrvatske zatražio je žurno dostavljanje cjelokupne relevantne dokumentacije koja se odnosi na kupovinu zemljišta tvrtke Spačva kako bi odlučio o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju', priopćili su na svojim stranicama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene