Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razgovarat će

Milanović o bivšoj šefici Porezne: Žao mi je što je otišla, mene je to iznenadilo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milanović je rekao da je Čavlović Smiljanec od početka radila vrlo žestoko. Osvrnuo se i na Branka Šegona rekavši da on nije nikakva politička žrtva.

Premijer Zoran Milanović osvrnuo se na današnju sindikalnu povorku rekavši da ne zna koji je 1. maj prošao bez crvenog kartona Vladi i zahtjeva za prijevremenim izborima.

Pročitajte i ovo Zvonimir Mršić, Zoran Milanović Greška Milanovićev bliski kolega: ''Je li sada svima jasno?'' Zoran Milanović Objava na Facebooku Milanović poručio: "Hrvatska ne može podnijeti još četiri godine Plenkovićeve vlasti"

'Mi provodimo promjene na koje moramo pristati inače se neće promijeniti ništa. Prema tome, sindikalni čelnici, a naročito oni koji su već dvadeset godina na čelu nekih sindikata moraju shvatiti da hrvatsko društvo nisu njihovi članovi, nisu samo njihovi sindikalni povjerenici nego i oni koji ne rade, oni koji rade u privatnom sektoru a nemaju sigurnost javnog. Sve to skupa, dakle, to je jedna kompleksa priča', rekao je premijer i dodao da se moramo mijenjati.

'Nijedna promjena koju provodimo ne ide za time da nekom zagorča život nego da veći broj ljudi uživa u onome što stvaramo', objasnio je premijer kojem je žao zbog ostavke Nade Čavlović Smiljanec.

'Meni je žao što je dala ostavku. Mislim da je radila svoj posao od prvog dana vrlo, vrlo žestoko, a sad istraga je istraga, vidjet ćemo. Ja sam rekao da ću pričekati dokaze i iskreno mene je to osobno iznenadilo. Ja ću se morati s nekim stvarima tamo osobno pozabavit, zainteresirat se i postavit neka pitanja bez da predviđam ičiju krivnju. Ona je ipak realno druga osoba ministarstva', komentirao je premijer odlazak sada već bivše šefice Porezne uprave.

'Ovdje se radi o nekim pitanjima koja moramo raščistiti'

Premijera su novinari pitali i misli li da ministar Slavko Linić nosi dio odgovornosti u ovom slučaju.

Sve napetiji odnosi na relaciji Milanović-Linić! Prijeti li Liniću smjena?

'Ne znam, ne mogu biti u ratu s ministrima kao što neki govore niti oni mogu biti u ratu sa mnom jer ako do toga dođe ministar odlazi. Dakle, čisto da razjasnim stvar, bilo koji ministar. Ja postavljam pitanja, vodim pravac Vlade i odgovaram za Vladu, a ovdje se radi o nekim pitanjima koja moramo raščistiti bez predviđanja ičije odgovornosti', kaže Milanović.

Govoreći o slučaju Branka Šegona naglasio je da on nije nikakva politička žrtva nego osoba koja se svojom odlukom našla u ozbiljnom sukobu interesa. 'I da, odluka da ta osoba ode bila je politička i nažalost moja', rekao je premijer i nastavio.

'Da si Nobelovac, ako za vrijeme svog mandata s pozicije moći dobiješ kredit u Državnoj razvojnoj banci onda iz moje Vlade možeš ići van. Nisi nikakva žrtva. Dok si u vladi nema kredita u takvim bankama', poručio je Milanović koji očekuje određene stvari ako se ovakva situacija ponovi.

Razgovarat će s bivšom šeficom porezne

'Ukoliko se to ikad ubuduće dogodi, a nadam se da neće, očekujem teoretski od nekog drugog ministra da to riješi u roku od 15 minuta da se ja ne moram u to uplitati', poručio je i opet se dotaknuo 'neočekivane ostavke' Nade Čavlović Smiljanec.

'Moram još s njom razgovarati i neke stvari ću osobno provjeriti jer želim da taj saustav, da Ministarstvo financija bude instuticija u koju građani imaju povjerenja kao u ustanovu u kojoj vlada red, hijerarhija i u kojoj ljudima ne pada na pamet da se, dok su na dužnosti, koriste određenim pogodnostima', zaključio je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene