Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bilić, Gibonni, Vlašić... 453.000 kuna za djecu Splita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U splitskom hotelu "Le Merdien Lav" sinoć je upriličena gala donatorska večera za djecu Splita, koju su organizirali UNICEF i Grad Split, pod pokroviteljstvom hrvatskog premijera dr. Ive Sanadera, a selektor hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić proglašen je UNICEF-ovim ambasadorom dobre volje.

Već samom prodajom ulaznica za donatorsku večeru prikupljeno je 453.000 kuna, čime su osigurana sredstva za uređenje igrališta u dječjem vrtiću "Runfulica", nabavku didaktičkih igara za slijepu djecu te kupnju jedne pokretne platforme za djecu s teškoćama u kretanju i djecu u invalidskim kolicima u Osnovnoj školi Gripe.

Pročitajte i ovo PR oglas Uspješno provedena kampanja „Ima sreće za sve“ trgovačkog lanca Tommy „Svako dijete ima pravo odrastati u obitelji“ PR OGLAS U Tommy prodavaonicama “Ima sreće za sve”

Okupljene na gala donatorskoj večeri - predstavnike vodećih hrvatskih tvrtki te predstavnike hrvatskoga kulturnoga, sportskoga i političkog života i druge goste, kao i novog UNICEF-ovog ambasadora dobre volje Slavena Bilića - pozdravila je izaslanica premijera Sanadera, potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor.

Zahvalivši svim donatorima te čestitajući Slavenu Biliću,
potpredsjednica Kosor posebno je istakla odličnu suradnju UNICEF-a i hrvatske Vlade koja i donacijama od ove godine pomaže UNICEF.

Novi ambasador dobre volje Slaven Bilić kazao je da mu je ovo najveća čast i najveće priznanje koje je u životu primio te da će ga obavljati svim srcem.

Naglasio je da će početi od samog Splita gdje će, kako je kazao, 'maltretirati' splitsko Poglavarstvo jer mu se čini da je Split u brizi za djecu siromašan".

Potom je upriličena aukcija, a gosti i donatori natječu se u kupovini niza predmeta iz djetinjstva slavnih osoba iz svijeta sporta, glazbe i zabave. Početna cijena svih doniranih predmeta je 2000 kuna.

Na aukciju je, među ostalim, iznesena nagrada za najbolju atletičarku Europskog kupa Blanke Vlašić koju je osvojila 2001. godine.

Oliver Dragojević donirao je svoje naočale iz 70-tih kada je počela njegova glazbena karijera, Ivano Balić svoj rukometni dres, a jednu od najvećih cijena za sada postiže lopta Hrvatske nogometne reprezentacije sa potpisima svih članova reprezentacije.

Od aukcijske prodaje doniranih predmeta predviđa se kupiti još dvije pokretne platforme u splitskoj Osnovnoj školi Gripe, urediti igralište u dječjem vrtiću "Latica", te nabaviti mobilni inkubator za Odjel intenzivne skrbi u splitskoj Klinici za dječje bolesti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene