Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Građani podijeljeni

Skupo, jeftino, Knin, Zagreb...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još nije sigurno hoće li se 5. kolovoza ujutro održati svečanost na Kninskoj tvrđavi, a popodne mimohod na ulicama Zagreba.

Predsjednica je zadovoljna što će se formirati Državni odbor za 20. obljetnicu Oluje. Pristao je i premijer. No, kako će to izgledati i gdje će se što slaviti 5. kolovoza, tek će se dogovarati.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Analiza Tihomira Cipeka Politički analitičar o najavi da bi se HDZ mogao rušiti kroz Sabor: "Moguće je kad bi to učinio... " Zoran Milanović i Andrej Plenković Društvene mreže se užarile Hrvati o odluci koja je snažno odjeknula: "To se trebalo riješiti prije izbora. Sad je kasno"

Građani su podijeljeni po pitanju održavanja i svečanosti u Kninu i vojnog mimohoda u Zagrebu isti dan.

Ujutro - svečanost na Kninskoj tvrđavi. Popodne - mimohod na ulicama Zagreba. Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, čini se, još uvijek nije sigurna da će baš tako izgledati scenarij za proslavu Oluje.

Hrvatska podijeljena oko vojnog mimohoda - proslavu Oluje većina želi u Kninu

'Stvarno ne želim da se bilo tko dijeli oko Oluje, to je jedan od najvećih praznika u Hrvatskoj i moramo se dogovoriti jednostavno o tome', kaže Kolinda Grabar Kitarović.

Ako se pita premijera Milanovića, oko detalja su se on i predsjednica već dogovorili na sjednici Vijeća za obranu.

Zaoštrava se spor oko proslave Oluje: Na što će ličiti proslava tog dana?

'Ne vidim razloge zbog kojih bi itko mogao biti protiv dogovora o održavanju svečanosti na tvrđavi u Kninu i vojnog mimohoda u glavnom gradu Hrvatske', poručio je.

'Treba uzeti u obzir isto tako i mišljenje ljudi i građana naših, posebno onih koji su sudjelovali u Oluji', kaže Grabar Kitarović.

Građani podijeljeni

A prema istraživanju koje je proveo Dnevnik Nove TV, 48 posto građana ne želi proslavu i u Kninu i u Zagrebu, 45 posto ih je za tu opciju, dok 7 posto nema mišljenje.

Opcija u kojoj i glavni grad sudjeluje u proslavi, čini se, nije prvi izbor gradonačelnika Bandića.

'Može se slaviti u pet gradova Oluja, i svaki građanin Republike Hrvatske slavi Oluju, ali jedina autentična proslava Oluje je u Kninu', rekao je Milan Bandić.

Predsjednica poslala dopis premijeru - Izložila svoj prijedlog

HDZ je protiv dvije proslave, zna i cijenu.

'Imam informaciju, to bi trebalo još vidjeti, da će ta proslava koštati oko 4,5 milijuna kuna, ako bi se proširila i na Zagreb, mislim da nije vrijeme za rastrošnost', kaže šef HDZ-a Tomislav Karamarko.

Skupo, jeftino, Knin, Zagreb. Predsjednica i premijer će se ipak morati dogovoriti. A Državni odbor za proslavu - potvrditi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene