Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tone odbačenog smeća

Zbog onoga što radi dobio stotine pozitivnih reakcija, ali i sljedbenika: On ne odustaje od zaštite šume uz koju živi

Tko ostavlja smeće u šumi? (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Tko ostavlja smeće u šumi? (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Tko ostavlja smeće u šumi? (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Tko ostavlja smeće u šumi? (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Tko ostavlja smeće u šumi? (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Tko ostavlja smeće u šumi? (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Tko ostavlja smeće u šumi? (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/3 >>
Od zaštite šume uz koju živi, nadomak samog središta Pule, ne odustaje jedan naš građanin. Zbog nesavjesnih ljudi tone i tone smeća završe u našim šumama.

Marko Račan s obitelji živi uz šumu na pulskoj Gregovici. Smatra ju bogatstvom koje treba očuvati, pa je tako sakupljanje smeća počelo spontano, uz želju da ostane čisto.

Pročitajte i ovo Rezultati istrage o odronu - 2 Ljutiti građani Misterij odrona na Jakuševcu: "To je zlostavljanje, da pitam bilo koga u gradu tko bi se s nama mijenjao za tih 6000 kuna...'' Ilustracija nedostatak liječnika ''Pa kako je to moguće?!'': Rekli mu da nema dežurnog liječnika na hitnoj, imamo odgovor bolnice

I tako svakog dana. Nesavjesni građani u šumu donose sve i svašta. ''Svega. Od ambalaže, plastične, staklene, uginulih životinja plitko zakopanih, komunalnog otpada, građevinskog materijala. Svega, stvarno apsolutno svega. Šprica'', kaže Marko.

I doslovno je na svakom koraku neki otpadak. Bolje nije ni s druge strane ceste. ''To vam je jedan predio Gregovice, tu iza jedne privatne male butige, i tu se skupljaju radnici i lokalci i vidi se nusprodukt njihove marende'', priča.

Svaki svoj ulov Marko je zabilježio na društvenim mrežama. Dobio je na stotine pozitivnih reakcija, ali i potaknuo mnoge da mu se pridruže. ''Jedan dan pokupim jednu vreću, drugi dan dvije, tri, pa onda vrlo često odvučen ovako iz žbunja malo sa strane, pa dođem dan poslije s karijolom. Napunim punu i sve to odlažem uz ove male koševe'', kazao je.

''Ja se nadam da su možda prije svega djeca shvatila . Znate, jer oni to vuku od doma. To je stvar odgoja'', smatra Marko. Možda probudi i kojeg od vas odraslih koji djecu učite da je sasvim u redu smeće baciti u šumu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene