Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skuplja račune i otkriva tko vara:

Šest računa u manje od tri sata, svi neispravni!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako varati kupce i državu na fiskalnim računima neki su dobro naučili. Skupljajući račune za nagradnu igru Porezne uprave, sugovornik Dnevnika Nove TV u samo tri sata skupio je čak šest neispravnih računa!

Šest računa u manje od tri sata i svi neispravni. Toliko ih je na području Splita otkrio jedan gledatelj Dnevnika Nove TV koji je želio ostati anoniman. 'Pet ih nije imalo niti jedinstveni broj, niti zaštitini kod. Jedan je imao zaštitni kod, ali u pravilu, znači, prilikom provjere došao sam do podatka da nije evidentiran u poreznoj upravi', kazao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poslovanje mimo zakona Fiskalizacija popušta: Ugostitelji, trgovci i odvjetnici opet ne izdaju račune, svaka peta prevara u Zagrebu Slika nije dostupna ZBOG FISKALIZACIJE POREZNA NA NOGAMA: Prijete našim inspektorima i njihovim obiteljima!

Kako ugostitelji varaju

Nekoliko splitskih trgovina i jedan ugostiteljski objekt tako bez straha od oštrih kazni varaju državu, ali i potrošače. 'Bio sam jako ogorčen, jer iz razloga da sam ja platio taj PDV, a taj trgovac je stavio taj PDV sebi u džep, a nije ga proslijedio državi', kazao je.

>> Vlada pokrenula nagradnu igru, evo kako do 20.000 kuna!

Nagradna igra Porezne uprave

Država već nekoliko dana motivira i građane. Sa sakupljenih 20 računa u nagradnoj igri mogu osvojiti 20 tisuća kuna. Iako, informatička provjera, tvrdi naš gledatelj, nije jednostavna. Sedam je polja koja treba točno ispisati što ne ide uvijek najbolje i traži vrijeme.

Obrada računa

Do danas Porezna uprava obradila je više od 160 milijuna računa, odnosno u prosjeku 4 milijuna računa po danu. Zabilježeno je 926 sms provjera te čak 49 876 web provjera. Mnogi objekti su zbog varanja države zatvoreni. 'Ako je u turističkoj zemlji teško opstati, ako je okvir države za življenje jednog obrtnika nemoguć za opstanak, onda je sigurno da je težina još veća', kazao je Ante Mihić iz ceha ugostitelja.

Oni koji varaju, poručuju ugostitelji i obrtnici, nisu mjerilo za sve ostale. No, i od države očekuju da, osim što uvodi oštre kazne, pronalazi i način kako im olakšati posao da zadrže radna mjesta do kojih je sve teže doći.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene