Dražen Keleminec (Foto: Pixell)
Dražen Keleminec (Foto: Pixell)

Skup, koji je Autohtona Hrvatska stranka prava najavila na Spomen području Jasenovac u nedjelju prije podne nije održan jer je policija zaustavila predsjednika i članove stranke na autocesti Zagreb - Lipovac kod izlaza u Novsku.


Njihov pokušaj da prođu nije uspio niti nakon pregovora jer policija nije dopustila da nastave za Jasenovac, pa su se, nakon što su kod naplatnih kućica položili lampione i cvijeće, vratili za Zagreb.

Vezani članci Dražen Keleminec održao konferenciju ispred SNV-a (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Keleminec pozvao Plenkovića da skine četničke ploče postavljene u Hrvatskoj ili da ne dolazi u Vukovar Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL) Srbija uputila Hrvatskoj prosvjednu notu: ''Ovakav incident predstavlja primjer zastrašivanja srpske manjine u Hrvatskoj''

Od načelnice Općine Jasenovac Marije Mačković doznaje se da je rano jutros i tijekom prijepodneva u Jasenovcu bilo policije, ali u Općini nemaju nikakvu spoznaju da se bilo kakav skup trebao održati u Jasenovcu.

Ravnatelj Spomen područja Jasenovac Ivo Pejaković je čuo za skup ali, rekao je, ništa službeno.

Autohtona Hrvatska stranka prava najavila je u subotu da će 40 pripadnika stranke u nedjelju otići u Jasenovac, napominjući da su 22. travnja bili "nezakonito" spriječeni u dolasku. Poziv medijima je uz pozdrave "Bog i Hrvati" i "Za dom spremni" potpisao predsjednik stranke Dražen Keleminec. (Hina)