Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija A-HSP-a

Neuspjeli pohod: Policija zaustavila pravaše na putu prema Jasenovcu

Dražen Keleminec (Foto: Pixell)
Dražen Keleminec (Foto: Pixell) Foto: Pixell
Skup, koji je Autohtona Hrvatska stranka prava najavila na Spomen području Jasenovac u nedjelju prije podne nije održan jer je policija zaustavila predsjednika i članove stranke na autocesti Zagreb - Lipovac kod izlaza u Novsku.

Njihov pokušaj da prođu nije uspio niti nakon pregovora jer policija nije dopustila da nastave za Jasenovac, pa su se, nakon što su kod naplatnih kućica položili lampione i cvijeće, vratili za Zagreb.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Plenkoviću poručili "Ne igraj se, to je opasno" Članovi A-HSP-a javno zapalili primjerak "Novosti", Predsjednik HND-a: "To je prijetnja" Slika nije dostupna Predsjednik A-HSP Policija privela Dražena Keleminca na okupljanju u središtu Zagreba

Od načelnice Općine Jasenovac Marije Mačković doznaje se da je rano jutros i tijekom prijepodneva u Jasenovcu bilo policije, ali u Općini nemaju nikakvu spoznaju da se bilo kakav skup trebao održati u Jasenovcu.

Ravnatelj Spomen područja Jasenovac Ivo Pejaković je čuo za skup ali, rekao je, ništa službeno.

Autohtona Hrvatska stranka prava najavila je u subotu da će 40 pripadnika stranke u nedjelju otići u Jasenovac, napominjući da su 22. travnja bili "nezakonito" spriječeni u dolasku. Poziv medijima je uz pozdrave "Bog i Hrvati" i "Za dom spremni" potpisao predsjednik stranke Dražen Keleminec. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene