Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Instalacija u Karlovcu

Skulptura koja predstavlja poginulog branitelja četiri dana ležat će nasred ceste

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skulptura akademskog kipara Domagoja Gračana bit će postavljena u središtu Karlovca, na mjestu pogibije branitelja Milana Dorme.

Skulptura koja predstavlja poginulog branitelja bit će postavljena u četvrtak na raskrižju ulica kod Autobusnog kolodvora, na mjestu gdje je 6. listopada 1991. godine ubijen hrvatski branitelj Milan Dorma. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Ratni zločin u Trpinji Osuđen na 20 godina: Mučili civile, tjerali ih da pjevaju četničke pjesme i pasu travu pa ih strijeljali MIG-21 Hrabri pothvat Prošle su 32 godine: Borović je već izgubio nadu i htio iskočiti iz aviona kojemu je ponestajalo goriva kada je uočio bljesak

Tijelo Milana Dorme ležalo je na cesti četiri dana jer nije moglo biti sklonjeno zbog opasnosti od snajpera iz obližnjeg nebodera i kasarne JNA "Petrova Gora". Upravo zbog toga skulptura akademskog kipara Domagoja Gračana, čije je postavljanje podržao i grad Karlovac, na autentičnom mjestu događaja - u jednom prometnom traku na uglu Smičiklasove ulice i Prilaza Vjećeslava Holjevca - ostat će četiri dana. 

Organizatori su najavili da će umjetnička instalacija biti uklonjena 9. listopada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene