Policija, ilustracija
Policija, ilustracija Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Priča o padu niz stepenice s obzirom na teške ozljede s kakvima je 25-godišnjak prevezen u splitsku bolnicu policajcima je bila puna nelogičnosti. Istraživali su dalje i otkrili da je mladić skrivio prometnu nesreću, a onda zakopao automobil.


Policijski službenici Policijske postaje Hvar nakon dojave da je u ponedjeljak 25. siječnja 25-godišnjak prebačen u splitsku bolnicu zbog teških ozljeda razgovarali su s njegovim liječnikom.

Vezani članci Toni Kljaković Gašpić Pogoršava se stanje s koronom u Splitu: "Nikad nije bilo gore. Sve je više mladih, situacija nije dobra" Policijski očevid, ilustracija Mladić automobilom sletio s ceste pa udario u kamen i naslagana drva, na mjestu je poginuo

On im je naveo kako je mladić rekao da je pao niz stepenice. No to im je bilo sumnjivo, pa su pregledali mjesto navodnog pada, obavili razgovore i – otkrili nelogičnosti i nejasnoće u njegovoj priči.

Nastavili su istraživati slučaj i došli do informacije da postoji mogućnost da je mladić imao prometnu nesreću. S obzirom na to da je do sada već imao prometnih prekršaja, policajci su obišli lokalne ceste od mjesta Jelsa i Vrisnika prema drugim mjestima na otoku. Između mjesta Zavala i Ivan Dolac uočili su svježe tragove kočenja i zaključili da se tu dogodila prometna nesreća, ali pronađeni su samo dijelovi vozila – a vozilu ni traga.

Istraživali su dalje i doznali da je vozilo najvjerojatnije uklonjeno i skriveno. Obilaskom šume u petak 29. prosinca kod mjesta Vrisnik pronađeno je vozilo pod hrpom zemlje. Dijelovi istog vozila nađeni su ranije na cesti, gdje je naknadnim izvidom utvrđena sumnja da je 25-godišnjak skrivio prometnu nesreću kojoj je vjerojatno kumovala neprilagođena brzina. Utvrđeno je i da je mladić vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje vozilom, zbog čega će protiv njega nadležnom prekršajnom sudu biti podnesen optužni prijedlog.

Istraživanje se nastavlja, izvijestila je PU splitsko-dalmatinska.