Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prava potrošača

Skrivena kamera: Tajni kupci testirali trgovce!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada ste posljednji put reklamirali kupljenu robu ili se požalili na neku uslugu?

Povodom Međunarodnog dana potrošača ekipa Provjerenog je uz pomoć dva statista testirala kako će prodavači na tržnici, u mesnici i trgovini reagirati na zahtjeve kupaca/ potrošača.

Pročitajte i ovo Centar zatajio bolest posvojene djece - 9 donosi Provjereno Centar je majkama posvojenih dječaka prešutio stravičnu istinu, a onda ih dodatno šokirao: "Nisam vjerovala svojim ušima" Zoran Milanović i Andrej Plenković Snimke koje niste vidjeli Specijal Provjerenog: Ovo je povijest odnosa Plenkovića i Milanovića

''Da sam na njenom mjestu ja bi me isprašio van. Sam sebi sam bio dosadan, sa žmirkanjem i sa zatvaranjem očiju'', rekao je Tihomir, jedan od statista koji je glumio zahtjevnog kupca. No, prodavačica je ostala ljubazna i smirena. ''Svaka joj čast, jako je strpljiva, razumna, onaj smješak čarobni uvijek na licu'', zaključio je Tihomir.

>>VIDEO Doznajte kome kupci vjeruju najviše pri kupnji hrane

Zašto rijetko tražimo ostatak novca na blagajni, pojasnila im je Tanja Popović iz Centra za edukaciju i informiranje potrošača. ''Radi se o tome da mi živimo po mentalitetu 'Nije beg cicija' i potrošači ne žele tražiti nekakav sitniš, a ako žele, to im je često neugodno jer je red iza njih'', rekla je Popović.

>>'Potrošači moraju imati pravo na izbor hoće li se grijati preko toplane'

Večeras u 22:00 u Provjerenom pogledajte koja su prava potrošača i koliko često se žalimo na povredu istih!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene