Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

Pokazali što znaju

Školarci u prometu: 'Moram imati kacigu i štitnike'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako se ponašati i biti siguran u prometu pokazale su danas stotine školaraca.

36 ekipa zagrebačkih osnovnih škola pokazale su što sve znaju o sigurnosti u prometu. Svoje znanje pokazali su vozeći se biciklom na poligonu punom prometnih znakova, pješaka i prometnih policajaca. 'Morali smo paziti na prometne znakove i kojom trakom vozimo. Imali smo redne brojeve, morali smo točke obići. Trebali smo nositi kacigu i paziti, dati znakove ruke u kojem smjeru skrećemo. I to je to', rekao je Kristijan, učenik 7. razreda OŠ Fran Galović.

Pročitajte i ovo Zastoj prometa na križanju Savska-Vukovarska zastoji i gužve FOTO Kaos u prometu u Zagrebu: Tramvaj iskliznuo iz tračnica Ilustracija Pitanje budućnosti Desničarske vlasti vraćaju automobile na ulice gradova: Ta odluka mogla bi im se obiti o glavu na više načina

>> Skrivena kamera: Hoće li itko reagirati dok se bicikl krade?

'Cilj ovog natjecanja je pokazati kako izbjeći opasnost na cesti, u prvom redu s aspekta vozača bicikla', izjavio je Viktor Forjan iz Odjela za sigurnost cestovnog prometa PUZ-a. Učenje o sigurnosti u prometu itekako se isplatilo. 'Naučio sam da trebam poštivati znakove, policajce i to sve', rekao je Kristijan.

'Moram imati kacigu, možda štitnike, ako baš nije dobro', rekla je Leda, učenica 5. razreda. Osim znanja o prometnim znakovima, ocijenjivala se i spretnost. 'Prvo sam morao prijeći jednu dasku, onda sam jednom rukom morao držati magnet i staviti ga na početno mjesto. Još sam trebao preći osmicu tako da nijednu dasku ne srušim, ali na žalost, srušio sam samo jednu, ali to je ipak super', rekao je Josip iz 5. razreda.

Svojih biciklističkih pohoda prisjetio se i gradonačelnik Milan Bandić. 'Nisam imao nikakve zaštite. Samo smo se čeličili. Gulili, padali i dizali', otkrio je Bandić. Znanje se isplati. To pokazuju i nagrade. Osim trofeja, najbolji učenici kući će se odvesti s novim biciklom.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene