Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Večeras u Provjerenom u 22.25h

Skrivena kamera: Hoće li itko reagirati dok se bicikl krade?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekipa Provjerenog pripremila je test: pretvarali su se da kradu bicikl na 6 lokacija u centru Koprivnice, Pule i Zagreba. Jedino tako mogli su doznati hoće li itko od prolaznika reagirati?

Statisti su glumili lopove, a zadatak im je bio odvesti bicikl. Čak 10 do 15 minuta s kliještima ili pilom pokušavali su skinuti lokote na biciklima koji su postavili. Deseci građana su prolazili, a večeras u Provjerenom saznajte tko je reagirao i na koji način? Što mislite, je li većina prolaznika samo mirno prolazila ili su pokušali zaustaviti „lopove“?

Pročitajte i ovo Bicikl, ilustracija Hitna joj nije stigla pomoći Tragedija u Podravini: Pala s bicikla i poginula, pronašao je poštar Provjereno: Zadarska udruga - 1 Uz pomoć dobrih ljudi Zadarska udruga nakon priče Provjerenog dobila novi dom, ali posla je još mnogo: "To su djeca ovog grada i treba naći rješenje za njih"

Krađa bicikala u Hrvatskoj je u velikom porastu. Naime, 2010. godine prijavljeno je 1295 krađa bicikala, 2011. čak 1739, u prva tri mjeseca 2012. ukradeno ih je čak 208. Tragom ovih statistika ekipa Provjerenog krenula je u policiju po odgovore - kako građani mogu preventivno djelovati i tako spriječiti nove krađe? Provjereno pogledajte večeras u 22:25!
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene