Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hitna operacija

Skandal u splitskom KBC-u: Odbio operirati pacijenta jer će ionako umrijeti?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Stručnom kolegiju Odjela za ortopediju KBC-a Split liječnik ortoped navodno je odbio obaviti operaciju prijeloma natkoljenične kosti na teško bolesnom pacijentu.

'Neću ja to operirati, ionako će taj pacijent umrijeti”, tako je, kako piše Slobodna Dalmacija, liječnik operater odbio obaviti operaciju.

Pročitajte i ovo Operacija kukova - 5 Na sudu već 10 godina Operacija joj je trebala poboljšati kvalitetu života, a sada je invalid: "Ne mogu si priuštiti ni cipele" KBC Split - 1 Završio u pritvoru Nemile scene u bolnici: Mladić nogom opalio liječnika pa ga policajci morali smirivati

Dodaju kako je liječnik kao ispriku za odbijanje provođenja operacije na teško bolesnom pacijentu naveo kako njega čekaju ostali pacijenti koje je već naručio na operaciju.

Prema pisanju tog dnevnog lista pacijent kojeg je odbio operirati ima 75 godina i boluje od malignog oboljenja, a natkoljenica je mogla i puknuti kao posljedica metastaze. S jakim bolovima pacijent je trebao hitnu operaciju koju je na kraju odradio drugi liječnik.

KBC Zagreb: Pacijent nije ostavljen usred operacije zbog kraja smjene

Šef splitske ortopedije, dr. Željko Matutinović, odbio je dati izjavu rekavši kako dopuštenje za davanje izjave mora dobiti od dr. Kolje Poljaka, sanacijskog upravitelja KBC-a Split.

'Zatražio sam službeno pisano izvješće o sastanku na Ortopediji i čim ga budem imao provest ćemo daljnju istragu, te donijeti odluku o eventualnim sankcijama', izjavio je za taj dnevni list dr. Poljak.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene