Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Skandal u SDP-u. Šef šibenske organizacije stranke plastičnom je bocom gađao stranačkog kolegu. Sukob je navodno počeo verbalnim prepucavanjem. Fizički obračun koji se dogodio u sjedištu stranke, prijavljen je policiji.


Sa sastanka u sjedištu stranke Slavko Cukrov u Šibenik se vratio sa schantzovim ovratnikom i liječničkom dokumentacijom. 'On je mene pogodio u čelo, u glavu. Srećom nije u naoćale, jer sam mogao ostati bez vida. Ali da je boca bila staklena mi sigurno danas za ovim stolom, na ovom mjestu i u ovo vrijeme ne bi razgovarali', kaže Cukrov. Od udarca je, kaže, udario glavom o zid. Gađao ga je dogradonačelnik i predsjednik gradskog SDP-a Franko Vidović. Pred kameru nije htio. Javnosti se obratio pisanim priopćenjem.

Vezani članci Slika nije dostupna Reakcije na smrt Ivice Vidovića: 'Izgubio sam najboljeg prijatelja' Slika nije dostupna Odlazak velikana: Preminuo je Ivica Vidović

'Nažalost je došlo do incidenta između g. Cukrova i mene, zbog čega sam se odmah po povratku u Šibenik ispričao svim svojim stranačkim kolegama. Do incidenta je došlo nakon konstantih provokacija i vrijeđanja na osobnoj razini od strane g. Cukrova, što ne opravdava moju neprimjerenu reakciju. Stoga se još jednom ispričavam svim članovima SDP-a.', stoji u priopćenju koje je Vidović i potpisao. Obojica su u sjedište stranke došli zbog sastanka na kojem se odlučivalo o Cukrovovom statusu u stranci. Njegovo je članstvo navodno zamrznuto zbog problema oko kandidature za predsjedništvo u gradskoj organizaciji.

Moguće raspuštanje gradske organizacije

'U ovom trenutku u stranci utvrđujemo činjenice i odgovornost zbog svega što se dogodilo na sjednici nadzornog odbora i nakon utvrđivanja odgovornosti bit će poduzete sve potrebne mjere da se disciplinski sankcioniraju oni koji su u tome sudjelovali', rekao nam je tajnik SDP-a Igor Dragovan. Dok policija istražuje ovaj slučaj, epilog neprimjerenog unutarstranačkog sukoba sasvim je izvjestan. Franko Vidović jednim je zamahom sebi zadao dva udarca. Vrh SDP-a mogao bi ga suspendirati, a moguće je i raspuštanje gradske organizacije.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju