Obavijesti Video Pretražite Navigacija
na sjednici vlade

Premijer Plenković zabrinut zbog rasta broja novozaraženih, Beroš: ''U idućim se danima može očekivati sličan trend''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon najgorih brojki novozaraženih koronavirusom od početka epidemije u Hrvatskoj, sjednicu Vlade premijer Andrej Plenković otvorio je upravo tom temom. Naglasio je da se pandemija ubrazava i da imamo zabrinjavajući trend te pozvao sve na disciplinu i pridržavanje mjera.

Na početku sjednice Vlade premijer Andrej Plenković rekao je da je danas najteži dan od početka pandemije koronavirusa te da smo zabilježili najveći skok. ''Pandemija se, nažalost, ubrzava'', ocijenio je. Dodao je da imamo zabrinjavajući trend koji je sličan u većini europskih zemalja. Naglasio je da je virus ozbiljna prijetnja zdravlju i životima. ''Neodgovornim ponašanjem ugrožava se i zdravlje i gospodarstvo, treba poklanjati povjerenje znanosti i stožeru'', poručio je. Navodi da je cilj naći pravu mjeru između očuvanja zdravlja i gospodarstva i društvenog života. ''Moramo biti jedinstveni u borbi, moramo imati povjerenja u odgovornost građana. Znam da nikome nije ugodno nositi maske, no tamo gdje se ne može ostvariti distanca to je zaista važno'', podvukao je i dodao da će održati gospodarsku stabilnost. Ponovio je da je disciplina građana presudna.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sasuo paljbu po svima Plenković: "Milanović više kao predsjednik ne postoji! On to jako dobro zna. Trebao bi podnijeti ostavku" Andrej Plenković i Peđa Grbin Iz minute u minutu Domovinski pokret slikao se ispod velikog križa i oglasio o SDSS-u, a Grbin poručio da Plenković treba psihijatra

Premijer podsjeća da je važno izbjegavati velika okupljanja, pa tako i velika obiteljska okupljanja. Apelirao je na solidarnost. ''Pazeći na sebe, pazimo i na druge'', zaključio je.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da postupno raste broj hospitaliziranih od koronavirusa. Zatražili su od bolnica u Zagrebu da povećaju kapacitete za pozitivne bolesnike. ''U borbi protiv korone svjedočimo novim izazovima. Osobito je važno da svi profesionalci koji rade s osjetljivim skupinama, osobito djecom, prilagode način rada'', rekao je. Izdvojio je da su veća okupljanja i obiteljska druženja najveći izvori zaraze. Kaže da postoje tinjajuća žarišta u svim županijama. Ističe da je skok bio očekivan i da se u idućim danima može očekivati sličan trend, osobito ako se ljudi ne budu pridržavali mjera.

Svi članovi vlade nose ružičastu vrpcu, a time su se pridružili obilježavanju Dana borbe protiv raka dojke. Ministar Beroš rekao je da se u listopadu podiže svijest o važnosti ranog otkrivanje raka. ''Od početka provođenja nacionalnog programa spašeno je više od 6000 ljudi'', rekao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene