Sjednica Vlade
Sjednica Vlade Foto: Patrik Macek/Pixsell

Vlada će danas na sjednici, između ostalog, raspravljati o prijedlogu izmjena Zakona o Hrvatskoj narodnoj banci.


Sjednicu Vlade na Markovu trgu premijer Andrej Plenković otvorio je podsjetnikom da je ovog tjedna održan Svjetski gospodarski forum u Davosu ''koji je tradicionalno bio dobar, koristan i relevantan za sva globalna pitanja''.

Vezani članci Premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade Plenković: "Oni koji su nedavno tražili zatvaranje, sada žele potpuno otvaranje. E, pa ne možemo to tako. To tako ne ide" Premijer Andrej Plenković Na Vladi predstavljeno koje se mjere popuštaju od 1. veljače, Plenković: ''Vrijeme je za signal optimizma, ali i opreza''

Dodao je da će danas s ministrom gospodarstva Darkom Horvatom, ministrom financija Zdravkom Marićem i ministrom obrane Damirom Krstičevićem posjetiti tvrtku Đuro Đaković d.o.o. kako bi se raspravilo o odluci Vlade o davanju državnog jamstva za kredit toj tvrtki, u iznosu do 300 milijuna kuna.

Vlada je na sjednici prihvatila prijedlog zaključka o određivanju prvog hrvatskog 5G grada kojim Osijek postaje prvi hrvatski 5G grad.

Na dnevnom redu Vlade se, između ostalog, nalazi i nacrt o prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Hrvatskoj narodnoj banci, kao i nacrt prijedloga izmjena i dopuna Zakona o kreditnim institucijama.