Sjednica Vlade
Sjednica Vlade Foto: Patrik Macek/Pixsell

Vlada će danas na sjednici, između ostalog, raspravljati o prijedlogu izmjena Zakona o Hrvatskoj narodnoj banci.


Sjednicu Vlade na Markovu trgu premijer Andrej Plenković otvorio je podsjetnikom da je ovog tjedna održan Svjetski gospodarski forum u Davosu ''koji je tradicionalno bio dobar, koristan i relevantan za sva globalna pitanja''.

Vezani članci Andrej Plenković Stigla reakcija Vlade na sramotu u Imotskom: ''Može se suditi predsjedniku, premijeru... nikako ne manjinama'' Premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Usvojen program predsjedanja Vijećem EU-a: ''Idem u Pariz, Berlin i Strasbourg, a cijeli Bruxelles dolazi u Zagreb''

Dodao je da će danas s ministrom gospodarstva Darkom Horvatom, ministrom financija Zdravkom Marićem i ministrom obrane Damirom Krstičevićem posjetiti tvrtku Đuro Đaković d.o.o. kako bi se raspravilo o odluci Vlade o davanju državnog jamstva za kredit toj tvrtki, u iznosu do 300 milijuna kuna.

Vlada je na sjednici prihvatila prijedlog zaključka o određivanju prvog hrvatskog 5G grada kojim Osijek postaje prvi hrvatski 5G grad.

Na dnevnom redu Vlade se, između ostalog, nalazi i nacrt o prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Hrvatskoj narodnoj banci, kao i nacrt prijedloga izmjena i dopuna Zakona o kreditnim institucijama.