Sjednica vijeća za obranu
Sjednica vijeća za obranu Foto: Vlada RH

Predsjednik Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković održali su danas sjednicu Vijeća za obranu. Tema je bila nabava borbenih zrakoplova.


Na sjednici Vijeća za obranu raspravljalo se o nabavi borbenih zrakoplova, a predsjednik Zoran Milanović izjavio je uoči sjednice kako pretpostavlja da će se politička odluka o nabavi zrakoplova donijeti između dva kruga lokalnih izbora, oko 28. svibnja. 

Vezani članci Andrej Plenković Plenković odgovorio Milanoviću: "Neki odmaraju, a neki rade. Mi koji radimo dogovorili smo s američkom stranom puno bolji aranžman" Zoran Milanović - 2 Novi napad s Pantovčaka: "Lažljivi i nesposobni ministar... Perverzno tumačenje Zakona o tajnosti..."

Kako je i najavljeno, nakon sjednice Vijeća nije bilo izjava nego je poslano priopćenje.

''Na sjednici je Vijeće za obranu razmotrilo zaključke Međuresornog povjerenstva za nabavu višenamjenskog borbenog aviona. Vijeće je zahvalilo Međuresornom povjerenstvu za nabavu višenamjenskog borbenog aviona i Radnoj skupini za stručnu potporu međuresornom povjerenstvu na kvalitetno odrađenom poslu te dalo potporu Vladi u dovršetku postupka odabira višenamjenskog borbenog aviona, za što je nadležna Vlada.

Sjednici su prisustvovali svi članovi Vijeća za obranu: Predsjednik Republike, predsjednik Hrvatskog sabora, predsjednik Vlade, potpredsjednik Vlade i ministar financija, ministar obrane, ministar vanjskih i europskih poslova, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga, predsjednik Odbora za obranu Hrvatskog sabora, savjetnik Predsjednika Republike za obranu i nacionalnu sigurnost'', stoji u priopćenju.

Podsjetimo, Premijer Andrej Plenković jučer je izjavio kako se predsjednik Milanović pokušava ubaciti u vlak suodlučivanja o nabavi zrakoplova, ponovo ga je nazvao prevarantom, dok je Milanović ranije postavio pitanje kada će se Vlada "oteliti s odlukom o nabavi". 

Hrvatskoj se nude četiri vrste zrakoplove, Švedska i SAD nude nove, a Francuska i Izrael rabljene. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju