Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izjave nakon sjednice hdz-a

Medved o radu nove Vlade: "Želja nam je da imamo manje kriznog upravljanja i manje prirodnih katastrofa"

Tomo Medved
Tomo Medved Dn
Aktualno Galerija Tomo Medved Tomo Medved Foto: Dn Andrej Plenković Andrej Plenković Foto: Vanesa Pandzic/Cropix Tomo Medved Tomo Medved Foto: Damir Krajac/Cropix Tomo Medved, potpredsjednik Vlade Tomo Medved, potpredsjednik Vlade Foto: DNEVNIK.hr +1 Andrej Plenković Galerija 1/6 >>
Nakon sjednice vrha HDZ-a, ministar hrvatskih branitelja i potpredsjednik Vlade Tomo Medved dao je izjavu za medije.

U 16 sati počela je sjednica Šireg predsjedništva HDZ-a nakon čega je ministar Medved dao izjavu za medije. Govorio je o radu nove Vlade i cijeni goriva. 

Naime, Vlada je na današnjoj sjednici donijela Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, prema kojoj će od utorka cijena litre osnovnog benzina stajati 1,49 eura, pet centi manje nego do sada, a dizela 1,38 eura, što je tri centa manje.

Plavi dizel također pojeftinjuje tri centa na 84 centa po litri, dok će ukapljeni naftni plin za spremnike stajati 1,02 eura po litri, što je manjenje od deset centi po kilogramu. Ukapljeni naftni plin za boce biti će jeftiniji za devet centi po kilogramu i stajati će 1,59 eura.

Uredba stupa na snagu prvoga dana od dana objave, a ovakav režim vrijedit će za sljedeće 14 dnevno razdoblje.

"Danas smo, kao što je i najavljeno, kao Vlada započeli naš redoviti rad. Sa nama su trojica kolega iz DP-a. Program rada Vlade oslikava program HDZ-a i DP-a i u skladu s njime vjerujem da ćemo u iduće 4 godine realizirati naše programe.

Želja nam je da imamo manje kriznog upravljanja i manje prirodnih katastrofa", rekao je Medved. 

Nova imena

U ponedjeljak je održana prva sjednic Vlade u trećem mandatu Andreja Plenkovića. Na sjednici su prvi put sudjelovali ministri iz redova DP-a - Josip Dabro, Ivan Šipić i Ante Šušnjar te HDZ-ov Tonči Glavina. Ministarstva su preuzeli jutros te su svi poručili da su spremni za nove izazove.

"Povjerenje itekako obavezuje", rekao je Plenković zahvalivši većini u Saboru koja im je dala povjerenje i dodao: "Velika nam je čast još jednom raditi za Hrvatsku."

Nova Vlada ima 18 umjesto dosadašnjih 16 ministarstava, a ustrojena su dva nova ministarstva – demografije i useljeništva, te zaštite okoliša i zelene tranzicije.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Sabina Tandara Knezović, reporterka Dnevnika Nove TV Prvi intervju u novom mandatu Premijer Plenković ekskluzivno za Dnevnik Nove TV o Milanoviću, vladi, DP-u... Našalio se i o pancirki: "Nosim je non-stop, zato ljudi misle da sam bucmastiji..."

Neka ministarstva su promijenila naziv, riječ je o Ministarstvu pravosuđa, uprave i digitalne transformacije, Ministarstvu znanosti, obrazovanja i mladih te Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i ribarstva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene