Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snimku objavio sam direktor Fonda

Nikola Grmoja: ''Premijer i ministar su znali za prijetnje u Fondu i ništa nisu poduzeli. Treba ispitati njihovu odgovornost''

Mostov saborski zastupnik Nikola Grmoja na sjednici Sabora rekao je da su premijer Andrej Plenković i ministar energetike i zaštite okoliša Tomislav Ćorić od travnja znali da je direktor Fonda za zaštitu okoliša Dubravko Ponoš prijetio svom kolegi Mislavu Kotarcu. Grmoja je kazao da je premijeru i ministru poslao zastupničko pitanje o toj temi nakon što mu se osobno obratio Kotarac.

Mostov Nikola Grmoja se u Saboru osvrnuo na slučaj direktora Fonda za zaštitu okoliša Dubravka Ponoša koji je u utorak na konferenciji za medije objavio snimku na kojoj se čuje kako prijeti kolegi Mislavu Kotarcu. Grmoja je ispričao da mu se u travnju ove godine obratio Kotarac i izvijestio ga o prijetnjama koje dobiva od Ponoša nakon što je optužio Ponoša da je u Fond zaposlio čak devet HNS-ovaca.

Grmoja je kazao je da su premijer Andrej Plenković i ministar Tomislav Ćorić znali za prijetnje.  ''U travnju sam postavio zastupničko pitanje o prijetnjama i nakon pet i nešto mjeseci odgovora nema, premda je predviđen rok za odgovor od 30 dana. Imam tu pitanje koje sam uputio ministru Ćoriću i premijer Andreju Plenkoviću. Ne mogu reći da nisu obaviješteni'', rekao je u Saboru Grmoja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dubravko Ponoš ''Odšarafit ću ti glavu'': Direktor Fonda za zaštitu okoliša pustio snimku na kojoj psuje i prijeti kolegi jer ga njome ucjenjuje

''Ovdje se ne radi samo prijetnjama. Sad čujem da Ponoš treba dati ostavku. Niste time zaključili priču. Sad otvaramo priču što ste sve radili u Fondu i priču odgovornosti ministra i premijera jer su bili upoznati s prijetnjama i ništa nisu poduzeli'', rekao je Mostovac. Ustvrdio je da ministar Ćorić nije reagirao još u travnju ''jer mu je bitno da zadrži koalicijske partnere iz HNS-a''.

Primjedbe Gordanu Jandrokoviću

''Ovo je još jedan dokaz da je Hrvatska mala zemlja za veliku korupciju'', zaključio je Grmoja.

Primjedbu je uputio i predsjedniku Hrvatskog Sabora Gordanu Jandrokovića kojemu je poručio da bi, da je Jandroković reagirao na požurnicu, javnost za prijetnje Kotarcu doznala još u srpnju. ''Ali on očito ne može ništa protiv Vlade i premijera'', rekao je Grmoja za Jandrokovića koji mu je poručio da je Vlada odgovorila na 90 posto zastupničkih pitanja te da je za njegovo pitanje poslana požurnica. 

Pročitajte i ovo Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike (Foto: Dnevnik.hr) Nakon snimke Slučaj "Odšarafit ću ti glavu": Ministar Ćorić traži ostavku direktora Fonda za zaštitu okoliša

U utorak je snimku komentirao i ministar Ćorić koji je za prijetnje navodno znao od ranije. "Čuo sam tu snimku i složit ću se s tezom da je takvo ponašanje neprihvatljivo. Očekujem od gospodina Ponoša da upravnom vijeću Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost stavi svoj mandat na raspologanje", rekao je Ćorić.

S njim se složio i ministar prometa Oleg Butković. "Nije lijepo izgledala ta snimka, koju smo vidjeli. Podržavam izjavu ministra Ćorića“, rekao je Butković u srijedu uoči sastanka užeg kabineta Vlade.

Na slučaj se osvnruo i ministar graditeljstva Predrag Štromar. "To nije način kako komunicira bilo koji član HNS-a, očekujem ostavku ravnatelja Fonda Dubravka Ponoša", kazao je Štromar u srijeud na Markovu trgu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene