Tomislav Ćorić iz Bruxellesa je poručio kako je čuo snimku koju je objavio direktor Fonda za zaštitu okoliša Dubravko Ponoš na kojoj sam Ponoš prijeti Mislavu Kotarcu. Ćorić je rekao da je ponašanje neprimjereno.


Ministar zaštite okoliša i energetike iz Bruxellesa je poručio da očekuje ostavku direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravka Ponoša.

Vezani članci Nikola Grmoja (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Nikola Grmoja: ''Premijer i ministar su znali za prijetnje u Fondu i ništa nisu poduzeli. Treba ispitati njihovu odgovornost'' Direktor Fonda za zaštitu okoliša objavio snimke u kojima psuje i prijeti zaposleniku (Foto: Matija Habljak/PIXSELL) ''Odšarafit ću ti glavu'': Direktor Fonda za zaštitu okoliša pustio snimku na kojoj psuje i prijeti kolegi jer ga njome ucjenjuje

"Vidio sam tu snimku, odnosno čuo sam je. Složit ću se s tezom da je takvo ponašanje neprihvatljivo. Očekujem od gospodina Ponoša da Upravnom vijeću Fonda stavi svoj mandat na raspolaganje", rekao je ministar.

Ćorić nije htio komentirati Ponošove navode da ga je Kotarac tom snimkom ucjenjivao.

"Ne mogu komentirati međuljudske odnose u Fondu, međutim, način i ton i sve ono što je tom snimkom evidentirano jednostavno ne spada u uobičajen odnos koji treba biti između suradnika, nadređenih i podređenih", rekao je Ćorić.

Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš u utorak je na konferenciji za novinare pustio audiosnimku na kojoj se čuje kako prijeti i vrijeđa. 

''Najurit ću te van kao što sam ti obećao prije šest mjeseci. Znači najurit ću te van, da ćeš zapamtiti dan kad si se rodio. Onda ćeš zapamtiti s kim imaš posla. Idući put kad bude slična pi**arija, glavu ću ti odšarafit, ali doslovno ću ti glavu odšarafiti i možeš se onda žaliti na Ustavni, ma direktno Andreju Plenkoviću'', čuje se na snimci direktora Fonda za zaštitu okoliša.

Ponoš kaže da je snimku objavio jer ga njome ucjenjuje kolega, bivši predsjednik Radničkog vijeća u Fondu Mislav Kotarac.

"Nikakva opravdanja za korištenje tih izraza nema'', rekao je Ponoš i objasnio da je Kotarac tražio razgovor o koeficijentu. Kaže da je taj razgovor bio ucjena na koju on nije pristao.

"Snimka je predmet ucjena koje traju godinu dana na razne načine i zato sam je odlučio podijeliti s javnošću", objasnio je direktor Fonda za zaštitu okoliša.

Zviždač iz Fonda Mislav Kotarac ranije je optužio Ponoša da je u Fond zaposlio čak devet HNS-ovaca.

Kotarac poručuje da je šokiran i da će sa službenom izjavom pričekati. (Hina/A.T.)