Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon brojenja glasova, što je oporbeni vijećnik Danijel Srb (HSP) zatražio prije početka sjednice Skupštine Osječko-baranjske županije kako bi se utvrdilo ima li HDSSB-ova koalicija potrebnu većinu nakon prošlotjedne odluke SDP-a da napusti tu koaliciju, utvrđeno je da su dva vijećnika te stranke - predsjednik skupštine Zlatko Maksimović i Borivoje Eklemović - ostali uz HDSSB.


Po riječima predsjednika skupštine Maksimovića, koji je vodio sjednicu, svoj mandat na mjesto predsjednika stavit će na raspolaganje županu nakon sjednice, ocijenivši važnim da se održi današnja sjednica, prva nakon ljetne stanke. U interesu je svih građana županije da rad bude normalan i bez prekida, a dosadašnja suradnja SDP-a i HDSSB-a bila je uspješna i bez ikakvih problema, kazao je Maksimović.

Vezani članci Slika nije dostupna SDP raskida koaliciju s HDSSB-om Slika nije dostupna HDSSB protiv Bajića podnio kaznenu prijavu

Dosadašnja suradnja uspješna i bez ikakvih problema

Na novinarske upite vjeruje li da će ga stranka isključiti, kazao je kako je to moguće, dodavši da neće prijeći u HDSSB ili neku drugu stranku. Župan Vladimir Šišljagić i predsjednik HDSSB-a kazao je novinarima da do danas nije dobio ni pismeno ni usmjeno objašnjenje o razlozima prekida suradnje SDP-a s njegovom strankom. Dodao je kako je njihova suradnja bila vrlo dobra te da je riječ 'isključivo o političkim razlozima koji se povezuju s Branimirom Glavašem', premda su 'predsjednik SDP-a i predsjednica osječkog SDP-a Biljana Borzan nazočili dogovoru o suradnji i to mjesec dana nakon izricanja presude Županijskog suda u Zagrebu Glavašu'.

>> SDP raskida koaliciju s HDSSB-om

Gordan Matković, predsjednik kluba nezavisnih vijećnika (5), kazao je novinarima da ostaje uz HDSSB, ali da je nakon istupanja SDP-a 'potrebno političko preslagivanje'. Na upit smatra li da on treba biti novi predsjednik skupštine, rekao je da je to logično jer je sada nezavisna lista druga u skupštini. U skupštini s 51 mjestom koalicija s HDSSB-om ima većinu od 28 vijećnika: HDSSB 18, Matkovićeva nezavisna lista pet, HNS dva, HSLS jednog te dva SDP koji su ostali uz HDSSB. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju