Uvjerljivije nego što se očekivalo, s 13 glasova za i samo tri protiv, članovi sisačkog Gradskog vijeća usvojili su rebalans proračuna za ovu godinu, do kojeg je došlo zbog povećanih prihoda grada, što će, među ostalim, omogućiti financiranje školskih udžbenika djeci za iduću školsku godinu.

Galerija Sisačko Gradsko vijeće (Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL) Sisačko Gradsko vijeće (Foto:Nikola Cutuk/PIXSELL) Sisačko Gradsko vijeće (Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL) +0 Sisačko Gradsko vijeće (Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL)

Zahvaljujući dobrom punjenju proračuna te novcu iz fondova EU i mjerodavnih ministarstava, prihodi proračuna su s planiranih 287,4 milijuna kuna povećani na 295 milijuna. U taj je iznos ugrađen i suficit iz prošle godine od 1,1 milijun kuna, pa će izmjene i dopune proračuna omogućiti ostvarenje većeg broja komunalnih i infrastrukturnih projekata, nego što je to bilo prvotno planirano.

Sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček rekla je kako će Grad zahvaljujući tome moći financirati školske udžbenike i radne bilježnice za iduću školsku godinu. "Za roditelje će biti najvažnije da je zahvaljujući trinaestero odgovornih vijećnika usvojen rebalans, što znači da će sve udžbenike i radne bilježnice, pa čak i radne materijale, osim za izborne predmete, za iduću školsku godinu osigurati Grad Sisak u suradnji s resornim ministarstvom", rekla je gradonačelnica.

"Za nas je također važno da projekt obnove kuće Striegl ide dalje, jer smo u proračun uvrstili i sredstva Ministarstva kulture od milijun kuna za tu namjenu. Sredstvima EU fondova počinjemo i projekt spajanja Zvonimirove ulice i Komunalne zone, a konačno počinje i izgradnja suvremene atletske staze na Gradskom stadionu", kaže gradonačelnica.

Jelena Rozga (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL) Kako je Rozga posvađala sisačke političare: ''Ona inzistira na ulasku osobnim automobilom''

Epidemija svraba, Sisak (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Panika u Sisku: Epidemija se širi vrtićima i školama, ugroženi su i stanovnici doma umirovljenika

"Cijeli rebalans je osmišljen kako bi u njega uvrstil i sve projekte što se financiraju iz Europske unije i resornih ministarstava, jer smo sad konačno dobili potvrdu o njihovom izvršenju, odnosno odluku o dodjeli sredstava, pa je proračun sada na 295 milijuna kuna što znači da će Grad Sisak nadmašiti realizaciju od prošle godine, ne samo kroz iznos proračuna nego i opseg poslova od važnosti za grad", rekla je Ikić Baniček.

Na sjednici je rečeno i da će, osim za cestu Zvonimirova- Komunalna zona, višak komunalnog doprinosa biti utrošiti na izgradnju multifunkcionalnog igrališta u Hrastelnici, uređenje manipulativnih površina u ulici A. G. Matoša i A. Šenoe, te izgradnju komunalnog pristaništa na rijeci Kupi.

Višak novca od vodnog doprinosa utrošit će se na održavanje kanala oborinske odvodnje i lokalnih vodovoda, višak Županijske uprave za ceste za održavanje nerazvrstanih asfaltiranih cesta, a višak sredstava od donacija za stipendiranje studenata u ovoj godini.

Vijećnici vladajućeg SDP-a u raspravi su ustvrdili kako mjerodavna ministarstva ne pružaju potporu većini projekata u sredinama u kojima je na vlasti SDP, čemu su se usprotivili vijećnici oporbenog HDZ-a tvrdeći kako to nije točno. (Hina)

Na splitskoj plaži curi septička jama: "To je obiteljsko mjesto, tu se ljudi kupaju normalno" Splitska plaža Firule (Foto: Screenshot/Dnevna doza splitskog nereda) +0 Plaža Firule (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju