Obavijesti Video Pretražite Navigacija
348 intervencija

Sisak: REKORDAN broj poziva Hitnoj medicinskoj pomoći!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog visokih temperatura, Hitna medicinska pomoć na području Sisačko-moslovačke županije jučer je primila rekordnih 348 poziva, njezine ekipe imale su čak 46 intervencija, a mnoge intervencije nastavljene su i danas.

‘Pomoć je najčešće pružana tlakašima te srčanim i plućnim bolesnicima, a bilo je i mnogih kolapsa. Vrlo visok broj intervencija nastavljen je i tijekom današnjeg dana’, rekla je glavna sestra u službi Hitne medicinske pomoći Sonja Šijanski.

Pročitajte i ovo Osječko kupalište 38 u hladu Ljudi se ne drže preporuka liječnika, vani su po najvećim vrućinama: "Poteškoće je imalo i 11-godišnje dijete" Hitna pomoć broj poziva veći za 30 posto Zbog toplinskog vala imaju 30 posto više intervencija: "Najviše pate kronični, onkološki i srčani bolesnici"

>> Evo do kad je OPASNOST od toplinskog vala!

Sisak je među gradovima u kojem su ovih dana izmjerene najviše temperature koje su ekipama Hitne medicinske pomoći na području županije dale pune ruke posla.

U Sisku je danas popodne izmjereno 37 stupnjeva Celzijevih, što je samo koji stupanj manje od rekordno izmjerenih temperatura u tom gradu.

Najviša temperatura od 40 Celzijevih stupnjeva izmjerena je u sisačkoj meteorološkoj postaji prošlog ljeta, 24. kolovoza, kada je srušen i apsolutni rekord od 39,4 stupnja, izmjeren također prošlog kolovoza. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene