Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigla i posebna gošća

U Sinju počela 308. alka: "Drugi dan zaredom palo je i rukovanje predsjednika i premijera"

Aktualno Galerija Atmosfera u Sinju uoči Sinjske alke Atmosfera u Sinju uoči Sinjske alke Foto: Nikola Vilic/Cropix Atmosfera u Sinju uoči Sinjske alke - 1 Atmosfera u Sinju uoči Sinjske alke - 1 Foto: Nikola Vilic/Cropix Atmosfera u Sinju uoči Sinjske alke - 2 Atmosfera u Sinju uoči Sinjske alke - 2 Foto: Nikola Vilic/Cropix Atmosfera u Sinju uoči Sinjske alke - 3 Atmosfera u Sinju uoči Sinjske alke - 3 Foto: Nikola Vilic/Cropix +9 Atmosfera u Sinju uoči Sinjske alke - 4 Galerija 1/14 >>
U Sinju je počelo nadmetanje za slavodobitnika 308. Alke.

U srce Cetinske krajine je zbog 308. Sinjske alke stiglo više tisuća ljudi. Unatoč kiši, vojvodin ađutant pozvao je na alku pozvao gradsku, crkvenu i vojnu vlast. Ulicama grada prošla je limena glazba, kao i gosti iz Mađarske i Italije. Kiša je stvarala probleme i na trkalištu, koje je natopljeno vodom.

"Mislim da problema na trkalištu ne bi trebalo biti. Mislim da će tehnički dio, odnosno operativa, uspjeti osposobit stazu i da će sve biti sigurno", rekao je ađutant Josip Jadrijević.

Manifestaciju u Sinju prati reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič.

"Ove godine je državni vrh, na čelu s predsjednikom države Zoranom Milanovićem i premijerom Andrejom Plenkovićem, pojačan dolaskom predsjednice Mađarske Katalin Novak. Drugi dan zaredom palo je i rukovanje predsjednika i premijera. Dok predsjednik Milanović danas šuti, Plenković je bio puno rječitiji. Rekao je kako je on svoj dio posla o Vojno sigurnosno-obavještajnoj agenciji obavio te da je sada red na Milanovića", istaknuo je reporter.

"Dok političari koriste priliku za svoje poruke, alkari se bore za mjesto slavodobitnika. Vidjeli smo i dosta stranih gostiju koji uživaju u viteškoj alkarskoj igri. Kiša je napravila puno problema na stazi, ali alka se održati mora. Pobjednika ćemo znati nadamo se do mraka", dodao je.

Pročitajte i ovo Velika misa na susretu katoličke mladeži u Portugalu Međunarodni susret katoličke mladeži Na papinoj misi prisustvovalo milijun i pol vjernika: "Dopustite meni, jednome starcu da s vama mladima podijelim san..."

Jurič je u Sinju razgovarao i s mađarskom predsjednicom.

"Naučili smo cijelu priču o alci i koliko je važno cijeniti ovakve tradicije", rekla je Novak te odgovorila na pitanje o mađarsko-hrvatskim odnosima: "Odnosi su doista dobri na političkoj i gospodarskoj razini, ali i u međuljudskim odnosima."

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene