Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Neka građani odluče'

Sindikati zatražili raspisivanje referenduma o kolektivnim ugovorima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četiri sindikalne središnjice zatražile su raspisivanje referenduma o produženoj primjeni kolektivnih ugovora.

Poslali su pismo predsjedniku Sabora Borisu Špremu u kojem podsjećaju da su prije dvije godine skupili više od 700.000 potpisa građana za raspisivanje referenduma.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna građani prioritet Sindikati broje prikupljene potpise: "Blizu smo 700.000, ovo je jasan signal Vladi'' Suinicijator inicijative \"67 JE PREVIŠE\" Krešimir Sever gostuje u Dnevniku Nove tV (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Inicijativa "67 je previše" Krešimir Sever najavio sakupljanje potpisa za referendum: "Ljudi su se bojali da ćemo odustati, ali dobro smo se pripremili"

>> Sindikati: Vlada rezovima zadire u osnovnu plaću!

No, tadašnja je Vlada u posljednji tren povukla prijedlog Zakona o radu. Sada Sindikati traže da temeljem tih potpisa Sabor raspiše referendum.

'Mi želimo da jednostavno građani odluče o tome treba li smanjivati prava iz Zakona o radu i treba li mijenjati odredbe o produženoj primjeni pravnih pravila', kazao je predsjednik SSSH Mladen Novosel.

'Sindikati su već za prvi sastanak pokazali da nisu voljni razgovarati, da žele braniti svoje pozicije. Prema tome, svaka ovakva aktivnost je njihovo pravo', komentirao je potez sindikata ministar financija Slavko Linić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene