U utorak će štrajkati u Krapinsko-zagorskoj, Međimurskoj i Varaždinskoj županiji, a srijedu će u štrajku biti škole u Sisačko-moslavačkoj županiji, Zagrebačkoj i Brodsko-posavskoj, najavio je Mihalinec i istaknuo da će prosvjetari prosvjedovati svakog dana predsjedanja Hrvatske EU-om i svakog dana Kongresa EPP-a, ako se dotad ne riješe njihovi problemi.

Galerija Prosvjetari krenuli prema Markovu trgu (Video: Dnevnik.hr) - 1 Prosvjetari krenuli prema Markovu trgu (Video: Dnevnik.hr) - 2 Prosvjetari krenuli prema Markovu trgu (Video: Dnevnik.hr) - 4 +0 Prosvjetari krenuli prema Markovu trgu (Video: Dnevnik.hr) - 3

"Prošli tjedan govorilo se kako će danas biti sastanak s predstavnicima Vlade, ali mi nismo dobili nikakav poziv do danas. Navodno vi znate da će sutra biti sastanak, mi ne znamo. Tako funkcionira naš dijalog", rekao je Branimir Mihalinec na početku konferencije za novinare. Prosvjetari štrajkaju već 22 dana.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković: ''Ne znam otkud ta nebulozna teza da bih Paladina birao pod nečijom ucjenom'' Josip Aladrović - 2 Aladrović nakon sastanka sa sindikatima: "Mislim da su zadovoljni ponudom"

U utorak će štrajkati u Krapinsko-zagorskoj, Međimurskoj i Varaždinskoj županiji, a u srijedu će u štrajku biti škole u Sisačko-moslavačkoj županiji, Zagrebačkoj i Brodsko-posavskoj.

"Ako sutra bude taj sastanak, vjerojatno će biti neka ponuda Vlade i mi ćemo tu ponudu dati na referendum našim članovima. Neovisno o vremenskim uvjetima, u srijedu i četvrtak bit će naše aktivnosti na Trgu sv. Marka. Dobit ćete obavijest u koje vrijeme", najavio je nove prosvjede Mihalinec.

"Na sastanke o osnovici ne idemo dok ne riješimo naš problem, ali tamo ima kolega koji pregovaraju i zagovaraju naše stavove", prokomentirao je današnji nedolazak na sastanak s ministrom Aladrovićem.

Sanja Šprem istaknula je da je motivacija za štrajk i dalje visoka unatoč brojnim pritiscima i pokušajima da se štrajkaše demotivira.

"Sada je moment da se izborimo za sebe. Nemate pravo ni mogućnost sada odustati. Odnos prema obrazovanju mora se promijenti. Nemamo moralno pravo odustati", istaknula je Šprem.

"Učitelj vrijedi upola manje od glasnogovornika u nekom sindikatu", rekao je Mihalinec i najavio da će prosvjetari štrajkati svakog dana predsjedanja Hrvatske EU-om i tijekom kongresa EPP-a.

Prosvjetari koji štrajkaju već više od 20 dana te traže veće koeficijente u srijedu su održali veliki prosvjed na Markovu trgu te poručili da Vlada mora do ponedjeljka pronaći model koji će im biti prihvatljiv, no nisu došli na sastanak Vlade i sindikata javnih službi o sklapanju dodatka Temeljnome kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama.

Podsjetimo, danas se nastava neće održati u Splitsko-dalmatinskoj i Požeško-slavonskoj županiji, gdje se više od 90 posto djelatnika odazvalo štrajku.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju