Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sindikalne središnjice predložile su premijerki Jadranki Kosor sastanak na kojem bi se pokušalo naći rješenje u vezi zahtjeva za referendumom o izmjenama ZOR-a.


Sindikati u svojem pozivu navode kako je nužno hitno pronaći način na koji bi se ispoštovala volja 717 tisuća ljudi koji su potpisali zahtjev za raspisivanjem referenduma, a koji je Ustavni sud odbacio ocijenivši ga nepotrebnim.

Vezani članci Slika nije dostupna Matijašević: Predaja 190 kg teških potpisa u srijedu u 13 sati Slika nije dostupna Već prikupljeno 10 posto potpisa za referendum o ZOR-u

>> Ustavni sud: Nema referenduma o ZOR-u

>> Matijašević: HUS će tražiti ukidanje Ustavnog suda

Koordinacija hrvatskih sindikalnih središnjica traži razmatranje i hitnu izmjenu postojećih nesređenih propisa o pravu na referendum. 'Traženjem sastanka s premijerkom Kosor sindikati još jednom pokazuju da prvenstveno žele problem riješiti unutar institucija političkog sustava i time jasno pokazuju da nemaju rušilačkih namjera, koje su im pripisane od dijela nositelja političke vlasti u Hrvatskoj', stoji u sindikalnom zahtjevu u kojem se naglašava kako će sindikati, ukoliko se problem ne riješi na razini institucija, zajedno s građanima krenuti u bitku za pravo na neposrednu demokraciju.