Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske i Sindikat trgovine Hrvatske podržali su u ponedjeljak rad izvanredne uprave Agrokora čiji je cilj postizanje nagodbe između vjerovnika.

Galerija


Dva sindikata koji u sustavu Agrokora imaju najveći broj članova, u zajedničkom priopćenju izražavaju "punu potporu radu izvanredne uprave, koji ide u smjeru sklapanja nagodbe između vjerovnika".

Vezani članci Fortenova (Foto: Borna Filic/PIXSELL) Fortenova: ''Poštujemo nagodbu i sve obveze. Dobavljačima smo predložili plaćamo u skladu s mogućnostima'' Fortenova grupa (Foto: DNEVNIK.hr) Dobavljači nekadašnjeg Agrokora u Vladi: Sastali se jer Fortenova ne poštuje nagodbu

Sklapanje nagodbe između vjerovnika jedini je način opstanka društava iz sustava Agrokora, te zadržavanja gospodarske djelatnosti i radnih mjesta, ocjenjuju sindikati.

"Radnici očekuju političko okruženje koje će osigurati uvjete u kojima će vjerovnici u postupku izvanredne uprave sklopiti nagodbu u zakonom predviđenom roku i na taj način osigurati gospodarsku budućnost društvima iz sustava Agrokora, a radnicima osigurati posao i budućnost u Hrvatskoj", stoji u priopćenju. (Hina)