Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Traže rješenje problema

Kako će Kosor udovoljiti sindikatima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Jadranka Kosor primila je u Banskim dvorima čelnike pet sindikalnih središnjica koji su iznijeli zahtjeve za rješavanjem gorućih problema u zemlji.

Osim premijerke na sastanku se nalaze i nova ministrica financija Martina Dalić kao i ministar gospodarstva Đuro Popijač. Predstavnici sindikata su nakon dvosatnog sastanka s vrhom vlasti kazali kako su razgovarali o problemu, nezaposlenosti, nelikvidnosti kao i o divljanju cijena. Vlada je najavila kako bi sljedeći tjedan s radom trebao započeti s radom Gospodarsko socijalno vijeće (GSV), a planira se i novi sastanak s proizvođačima i trgovcima oko divljanja cijena.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Nada Lovrić Održan sastanak Sindikati traže isplatu uskrsnica: "100 eura nije nešto što će zaposlenike spasiti, ali će omogućiti da prežive mjesec"

Sindikati bi također sljedeći tjedan trebali predstaviti svoj gospodarski program izlaska iz krize te ističu kako su oni za uvođenje poreza na banke, jer po njima, banke nisu dovoljno doprinijele u ovom vremenu krize i neimaštine.

'Od premijerke ćemo zatražiti hitno rješavanje problema nelikvidnosti, neisplate plaća i neuplate doprinosa, te smanjivanja visoke nezaposlenosti. Posebno nas zanima što će Vlada poduzeti u vezi najavljenog povećanja cijena hrane, energenata i komunalija, izjavio je prije sastanka predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever.

>> SSSH: Vladina najava investicija je predizborna priča

Sve teže socijalno stanje u zemlji iziskuje hitnu akciju, a od Vladinih odgovora ovisi kako će se sindikati postaviti, napominje Sever Sindikalni čelnici najavljivali su krajem prošle godine organiziranje masovnih prosvjeda po gradovima ako Vlada ne ispuni njihove zahtjeve za provedbom reformi koje bi trebale olakšati položaj radnika, nezaposlenih i umirovljenika, no u međuvremenu su od toga odustali.

Po Severovim riječima, trenutno dovršavaju teze za gospodarski i socijalni program na kojem, osim sindikalaca, rade i neovisni stručnjaci. Kada bude dovršen, program će predati Vladi a potom su spremni, ovisno o odgovoru Banskih dvora, organizirati sindikalne akcije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene