Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka sindikata

Sindikati kritiziraju Vladu zbog lošeg odnosa prema obrazovanju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikati naglašavaju kako je zabrinjavajuće stanje na političkoj sceni kojoj nedostaje odgovornost i kompetentnost.

Veliko vijeće Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja na svojoj je sjednici izrazilo veliko nezadovoljstvo financiranjem sustava znanosti i visokog obrazovanja, odnosom vlasti prema obrazovanju u krizi te odnosom Ministarstva znanosti prema nizu neriješenih problema u sustavu, priopćio je danas predsjednik sindikalnog Velikog vijeća Vilim Ribić.

Pročitajte i ovo Nacionalni ispit iz Hrvatskog jezika Koji je smisao? Sindikat Preporod protiv nacionalnih ispita: "Besmisleni su i štetni!" Željko Stipić Predstavili peticiju Dio nastavničkih sindikata Fuchsu nezadovoljno poručio: "Sada mu je prilika pokazati da je naš ministar"

>> Sindikati se obrušili na Rohatinskog: Ne može štititi banke

'Veliko vijeće izrazilo je duboku zabrinutost zbog propagande dijela medija u rukama krupnog kapitala protiv radnih ljudi i propagande čiji je cilj pritisak na Vladu da i ovako nisku javnu potrošnju i dalje smanjuje čime se u pitanje dovode tekovine socijalne države', navodi se u priopćenju.

'Također razmatrano je zabrinjavajuće stanje na političkoj sceni kojoj nedostaje odgovornost, kompetentnost i koherentna vizija o pravcu u kome zemlja treba ići', dodao je Ribić.

Ribić je na jučerašnjoj konstituirajućoj sjednici Velikog vijeća sindikata u novom četverogodišnjem mandatu tajnim glasovanjem ponovno izabran za predsjednika tog tijela, a između četiri kandidata izabran je i potpredsjednik. Najviše glasova dobio je Igor Radeka sa Sveučilišta u Zadru.

Izabrani su i članovi Malog vijeća te Upravnog vijeća, priopćeno je iz sindikata. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene