Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promjena ploče

Sindikati se obrušili na Rohatinskog: Ne može štititi banke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikati su posve okrenuli ploču: Nema smanjenja plaća pa nema ni štrajka, nova školska godina počinje prema rasporedu.

Namjeravaju podržati najavljeni rebalans proračuna jer se nije diralo u njihova prava. Lavinu kritika s premijerke i Vlade prebacili su na, guvernera Rohatinskog. 'On je neovisan od hrvatske Vlade, ali on ne može biti neovisan od hrvatskih građana. Ne može štititi banke na račun zahtijevanja da se smanje plaće. Gospodin Rohatinski ne bi tu granicu smio prijeći', ističe Vilim Ribić, predsjednik Velikog vijeća Sindikata znanosti.

Pročitajte i ovo Minusi i krediti; ilustracija - 5 Rast kredita Sad je pravi trenutak da se riješite minusa na računu, ali i zadužite: Presudno je da jedno imate na umu Slika nije dostupna Sindikalni čelnici poručuju 'Vlast izvire iz naroda i pripada njemu, a ne bankama'

'Meni se čini da su neupitni rezultati guvernerovi u vođenju monetarne politike njemu ulili osjećaj takve moći da je on poželio da uređuje cjelokupnu politiku. Možda to i ne bi bilo loše. Ja ga čak i pozivam da o tome razmisli dobro, ali onda mora izaći na izbore, mora pridobiti nas ostale, možda bi mi svi išli s njime', smatra Ribić.

'Ukoliko ovako ostane rebalans proračuna i ukoliko se Vlada obveže da će i dalje štititi plaće i mirovine i davanja socijalno ugroženima mi ćemo podržati ovaj proračun', ističe Ribić. Iako Vlada osim plaća nije prihvatila ni jedan njihov prijedlog. Ništa od smanjenja poticaja u poljoprivredi i brodogradnji, ništa od oporezivanja banaka i imovine. 'Nitko nije rekao da smo mi zadovoljni proračunom. Ja nisam koristio tu riječ osobno, ali smo zadovoljni što nam plaće nisu smanjene', rekao je na kraju Ribić.

Sindikati poručuju Vladi da poradi na proračunskim prihodima, upravo kroz oporezivanje imovine, kamata, bogatih. Ipak, umireni očuvanjem vlastitih prava, ne vjeruju u scenarij katastrofe prema kojem će se Hrvatskoj dogoditi Grčka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene