Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SPORNA KUĆA

Nezavisni sindikat znanosti o svom glavnom tajniku: "Vilim Ribić je otklonio svaku sumnju u pogodovanje i sukob interesa"

Vilim Ribić
Vilim Ribić DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Vilim Ribić Galerija 1/1 >>
Troje čelnika Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja u nedjelju su istaknuli kako je Vilim Ribić otklonio svaku sumnju u bilo kakvu vrstu pogodovanja ili nezakonitog korištenja svoje pozicije unutar tog sindikata.

"Smatramo da je gospodin Ribić u pismima upućenima svim članovima Sindikata na webu i drugoj zainteresiranoj javnosti ponudio logičnu i kvalitetnu argumentaciju kojom je od sebe otklonio svaku sumnju u bilo koju vrstu pogodovanja, sukoba interesa ili drugog neetičnog, nedopuštenog ili nezakonitog korištenja svoje pozicije unutar Sindikata znanosti", stoji u priopćenju koje su potpisali: predsjednica Velikog vijeća Sindikata Vesnica Garašić, predsjednik Sindikata Petar Pervan i predsjednica Upravnog vijeća Sindikata Ivana Dražić Lutilsky.

Priopćenjem su reagirali povodom medijskih objava koje su u proteklom tjednu problematizirale način na koji je Vilim Ribić, sada po funkciji glavni tajnik, a inače dugogodišnji predsjednik Velikog vijeća Sindikata znanosti, stekao vlasništvo nad nekretninom u kojoj živi. Istaknuli su i da je Sindikat znanosti zakonski obveznik provedbe godišnjih financijskih revizija.

"Da postoje bilo kakve nepravilnosti u financijskom radu ili poslovanju Sindikata, u postupku revizije najviša tijela Sindikata o tome bi morala biti obavještena. U posljednjih pet godina, neovisne godišnje revizije vanjskih revizijskih društava pokazuju da je financijsko poslovanje Sindikata u cijelosti usklađeno s pozitivnim pravnim propisima, unutarnjim aktima Sindikata i odlukama njegovih tijela", stoji u priopćenju.

"Uvidom u javno dostupne dokumente Sindikata lako je moguće utvrditi da je Sindikat vrlo kvalitetno ustrojena organizacija, s dosljedno primijenjenim načelom kolektivnog donošenja odluka koje jamči odgovorno i transparentno upravljanje", ocijenili su iz Sindikate znanosti.

Također, izrazili su žaljenje zbog, kako kažu, pokušaja konstruiranja priča, primarno sa svrhom diskreditacije osoba koje svojim istupima reprezentiraju određenim društvenim skupinama neprihvatljive vrijednosti, ideje ili stavove.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene