Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritika medijima i organizatorima

Sindikat: Zašto se Gay Pride organizira tamo gdje se očekuje nevesela reakcija?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika (SDLSN) oglasio se oko problema nasilja na Gay Prideu u Splitu. Kritiziraju medije i organizatore Pridea.

'Dok Hrvatska i svijet bruje zbog nasilja prema sudionicima splitskog Gay Pridea, a domaći mediji se natječu u optužbama na račun policije zbog navodno nedovoljnih mjera osiguranja i smjenjuju ministra Karamarka po 100-ti puta, nitko ne postavlja pitanje zašto se parade 'veselog ponosa' održavaju baš u onim gradovima u kojima se može očekivati 'nevesela' reakcija njihovih žitelja. Treba li odgovornost za splitski incident snositi isključivo policija ili su 'sukrivci' i oni koji su ga odabrali za svoju povorku ponosa', ističe Siniša Kuhar, glavni tajnik tog Sindikata u dopisu objavljenom na službenim stranicama SDLSN-a.

Pročitajte i ovo Željko Stipić Predstavili peticiju Dio nastavničkih sindikata Fuchsu nezadovoljno poručio: "Sada mu je prilika pokazati da je naš ministar" Prosvjed sindikata - 3 Oglasili se Fuchs i Piletić Prosvjetari nisu zadovoljni Vladinim prijedlogom, najavljuju prosvjed: "Markov trg bit će nam premalen"

U dopisu se ističu i drugi razlozi protiv organizacije Gay Pridea baš u Splitu. 'Zašto se smatra da će građani Hrvatske postati osjetljiviji za prava homoseksualaca, lezbijki i transrodnih skupina njihovim marširanjem ulicama gradova', pitaju u Sindikatu. 'Kad je u pitanju Gay Pride, nitko se nije zapitao tko će platiti trošak osiguranja za više stotina policajaca, koji su se na kraju pokazali brojem nedovoljni za osiguranje splitske povorke ponosa', ističe se u dopisu.

'Nije li se povorka mogla održati u nekom više 'gay friendly' gradu, a da se tek nakon što se u takvim sredinama udomaći ili čak postane demokratska stečevina, kulturna i turistička atrakcija organizira u Splitu?', pitaju se u SDLSN-u. Sindikat poziva organizatore Gay Pridea i policiju da zajednički razmotre jesu li mogli bolje odraditi svoj posao, a ukoliko im se za stolom pridruže odgovarajuće Vladine strukture koje skrbe o pravima svih građana, možda se dogovore kako se sredstva za policijske kordone mogu korisnije upotrijebiti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene